mynewspapers.net

Hundarnas Restless Leg syndrom

Hundarnas Restless Leg syndrom


Restless leg syndrome (RLS), kan men ofta förknippas med medelålders vuxna, förekomma hos hundar gamla och unga. Denna störning åtföljs av obehagliga känslor i benen, orsakar en lust att flytta runt.

Orsakar

RLS förekommer ofta hos äldre hundar som tenderar att uppleva olika värk och smärta. Det kan också vara resultatet av fetma som orsakar hundar att röra sig mindre på grund av trycket på lederna. Hundarnas RLS kan också leda om en hund flyttas runt mer eller mindre att viss dag eller om det var kallare eller varmare än vanligt. Det är värt att följa trenden för varje fall av Hundarnas RLS att se vilka faktorer orsakar det.

Symtom

En hund med RLS kommer rycka mycket speciellt när du sover på natten eller under dagen. Hunden kommer att tyckas obekväma och verkar som om benen ska flyttas. Hundarnas RLS liknar mänskliga RLS när det gäller symtom. En känsla av bubblande, kryper, stickningar eller värkande känns i benen under perioder med begränsad rörelse såsom sömn eller vila.

Behandling

Hundarnas RLS bör diskuteras med en veterinär så att diagnosen är korrekt. Det finns ingen behandling för RLS utom att se till att slappna av musklerna. En hund med RLS borde vila mer och en massage kan vara bra på benen. Veterinären kan ordinera vitaminer eftersom RLS kan bero på järnbrist eller brist på rätt näring.