mynewspapers.net

Hundarnas rakitis symtom

Hundarnas rakitis symtom


Rakitis är en sjukdom som uppstår när en hund inte får tillräckliga nivåer av kalcium eller d-vitamin. Det orsakas ofta av Dieter som är höga i kött, även om det finns ytterligare orsaker till Hundarnas rakitis som graviditet eller amning. Kommersiella kost har förbättrats genom åren och graden av kalcium brister i hörntänder har minskat betydligt.

Skelett abnormiteter

Skelett abnormiteter är vanligt hos hundar som har utvecklat eller utvecklar rakitis. Dessa avvikelser kan vara synlig för ägaren, men som kanske inte alltid vara fallet. Till exempel ägare märker kanske krokiga ben men han kanske inte märker förtjockad lederna. Ytterligare skelett avvikelser på grund av kalciumbrist inkluderar spinal krökning och problem med revbenen. Om villkoret inte är identifieras och behandlas, då är många av de skelett abnormiteter---som spinal krökning eller krokiga ben---tyvärr ofta permanent.

Benhälsa

Hundar med rakitis lider av en uppsjö av ben frågor. Detta inkluderar brutna ben, ben som är sprött, tunn och lätt brutna. Rakitis kan också orsaka avhärdat ben vilket också leder till skelettet frågor som böjt ben.

Valpar och tillväxt

Valpar som har brist på kalcium kommer att drabbas av tillväxt frågor. Detta kan inkludera hämmad tillväxt eller de ovan nämnda skelett abnormiteter.

Tänder

Kalcium brister kan också leda till lösa tänder, missbildning av tänderna eller tandlossning.

Muskler och senor

Hundarnas rakitis påverkar inte bara benen utan även den allmänna hälsan hos muskler och senor. Hundar som lider av otillräckliga nivåer av kalcium kan ha försvagat muskler och senor, som är ofta hur ryggraden krökning uppstår. Försvagade bukmuskulaturen kan också leda till uppblåsthet i det berörda hunden.

Osteopati

Osteopati förekommer i yngre hundar när kalciumbrist är tillsammans med alltför höga halter av fosfor. Detta orsakar Demineralisering av skelettet som kroppen försöker kompensera sänkt kalcium nivåer i blodet. Symtomen för Osteopati är smärta, förlust av aptit och beteendeförändringar--en hund kan bli mer aggressiv. Hundar kan också drabbas av hälta av lemmar eller krokiga ben.

Urin

Hundar med låga nivåer av kalcium kan ha onormal urin, vilket även kan vara en ovanlig nyans av grönt. Detta kan dock också vara vägledande för andra frågor tillsammans med rakitis, till exempel tarmsjukdomar eller leversvikt.

Tecken på klinisk

Vid granskning, kan vissa veterinärer notera att hundar med kalcium brister har minskat blodtryck och hjärtfrekvens. Hypokalcemi kan också identifieras. Hypokalcemi är termen för låga nivåer av kalcium i blodet.