mynewspapers.net

Hundarnas epilepsi & ataxi symtom

Hundarnas epilepsi & ataxi symtom


Epilepsi är ett tillstånd där patienten lider av återkommande anfall. Tyvärr, hundar, lider av epilepsi. Dessa anfall kan pågå bara några minuter till flera timmar. Hundarnas epilepsi är inte en botas sjukdom och behandling är att minska svårighetsgrad, längd och frekvens av beslagen. Vissa medications―specifically anti-beslag medications―can orsaka ataxi, vilket är en helt ny mängd symtom utöver epilepsi.

Partiella anfall

Anfall av något slag är det vanligaste symptomet för Hundarnas epilepsi. I ett partiellt anfall påverkas endast en sida eller del av kroppen. För de flesta hundar är partiella anfall oftast på grund av en hjärnskador.

Grand Mal anfall

Ett grand mal anfall är en typ av generaliserade anfall som förekommer i Hundarnas epilepsi och påverkar hela hund kroppen. Hundar som upplever ett grand mal anfall kommer att falla på deras sida och drabbas av kramper. Dessa kramper kan ge hunden utseende paddling eller simning. Under ett grand mal anfall, kan hunden också lida från hyper salivering och förlust av kontrollen över tarm movements―often resulterar i avföring och urinering under beslag.

Petit Mal anfall

Petit mal anfall är också en typ av generaliserade anfall, vilket betyder att det påverkar hela hund kroppen. I en petit mal beslag, kommer det berörda hunden helt enkelt kollaps och förlorar medvetandet. Till skillnad från ett grand mal anfall finns det dock inga muskelspasmer eller kramper under en petit mal beslag.

Balans

Hundar som lider av ataxi kan ofta förlora deras balans, särskilt efter plötsliga rörelser som att vrida huvudet eller ändra riktning när du kör.

Gånganalys

En berusad-liknande rörelser är ett symptom på Hundarnas ataxi. Hundar som lider av ataxi kommer ha svårt att gå och kan korsa sina fötter eller snubbla, även när man går i en rak linje.

Nystagmus

Nystagmus är ett tillstånd där ögon rycka, antingen sida till sida, upp och ner eller i en cirkelrörelse.

Bristen på samordning

Hundarnas ataxi kan också orsaka en brist på samordning som kan resultera i drabbade hunden faller, snubbla, kollapsar eller falla över.

Svaghet

Muskelsvaghet, särskilt i bakbenen, är också vanligt hos hundar som lider av ataxi. Under inledningen av Anfallsskydd läkemedel lider många hundar av tillfällig svaghet eller en total förlust av kontroll av bakbenen. Svagheten kan vara mild till svår och kan hindra hunden från vardagliga aktiviteter som att köra, hoppning eller promenader. Om svaghet beror ett beslag, ägaren kan förvänta oss styrka att återvända inom några dagar till några veckor efter en epileptiska passar.