mynewspapers.net

Hundarnas diabetiker keton symtom

Hundarnas diabetiker keton symtom


Hundar som inte producerar tillräckligt med insulin på grund av bukspottskörteln villkor, eller vars insulin fungerar dåligt, kan inte använda kolhydrater ordentligt för att ge energi till sina celler. Diabetiker hundens kropp fungerar som om det svälter. Levern börjar omvandla fett och protein till komponenter som kan användas till bränsle cellerna i stället för glukos från kolhydrater. Processen ger en biprodukt som kallas ketoner. Ketoner är ofta finns i spårmängder i friska djur som tränar ihärdigt och kräver extra energi. Men diabetiker djur som producerar ketoner på grund av en brist på insulin kan se högre nivåer. Höga nivåer av ketoner gör blodet och kan leda till ett tillstånd som kallas diabetesketoacidos, vilket kan leda till skada, koma och död.

Respiration

Om din hund producerar överdriven ketoner, ökar hennes respiration klassar som hon försöker sprida de försurande ketoner genom sin andedräkt. Detta mönster av andning kallas Kussmaul andning och kommer sannolikt att vara djup och snabb.

Beteende

Hundarnas diabetiker keton symtom


Diabetiker hundar kan ge "svält ketoner" om de inte äter och får insulin regelbundet. Hundar som äter bra men verkar allt mer hungrig, slöa eller förvirrad kan vara att ange ketoacidos från låga insulinnivåer.

LuktÖverskottet ketoner är farliga i blodet. Kroppen fördriver dem genom urin och respiration. Producera ketoner hundar har ofta en söt, "fruktig" frisk. Lukten är liknande till det av aceton-baserade nagellack removers. Urinen har också en lukt, även om en hund med högt blodsocker också utvisa socker i urinen och som kan maskera lukten keton.