mynewspapers.net

Hundarnas behandlingen av Cushing sjukdom med Anipryl

Hundarnas behandlingen av Cushing sjukdom med Anipryl


Cushing sjukdom (hyperadrenocorticism) är en sjukdom som många äldre hundar utvecklas. Symptomen kan misstas för åldrande. Några av dessa inkluderar viktökning, urinera i huset och hår förlust. Cushing sjukdom kommer framsteg om obehandlade och orsaka infektioner, hjärtsvikt, blodproppar och flera organ misslyckats. Men är det en sjukdom som kan hanteras effektivt (även om inte botad). En av de medicinska insatserna är ett läkemedel som kallas Anipryl.

Beskrivning

Anipryl är ett receptbelagda veterinärmedicinska läkemedel som ursprungligen användes för kognitiv dysfunktion syndrom hos hundar. Det har konstaterats att också vara effektiva för Cushing sjukdom. Anipryl är i klass av läkemedel som kallas Mao oxidas hämmare (MAOI) på grund av den aktiva substansen, selegilin hydroklorid.

Anipryl Beskrivning

Anipryl fungerar på hjärnan kemikalier i stället för direkt påverkar binjurarna. Kate Konnick bibliotek hemsida rapporterar att kliniska prövningar av Anipryl var vägledande för mycket framgångsrik Svaren hos hundar med Cushing sjukdom. Trots detta, eftersom det är nyare, mindre kända och dyr, anser många veterinärer fortfarande inte att detta en livskraftig behandling. Det tar också en till tre månader att se resultaten av denna medicin.

Fördelar

DogPro.com rapporterar att baksidan av de negativa aspekterna av Anipryl är att den är säker och inte orsakar Addisons sjukdom (ett vanligt problem med andra Cushing sjukdom läkemedel). Det har mycket få biverkningar jämfört med andra läkemedel, eftersom det inte är ett kemoterapeutiska läkemedel. Det är också fullt godkänt i USA för behandling av Cushings sjukdom hos hundar. På grund av denna profil är det ett bra ställe att börja vid behandling av ett djur som diagnostiserats med denna sjukdom.

Biverkningar

Även om biverkningarna är få med Anipryl, har ibland några rapporterats. Dessa inkluderar ökad törst och urinering, brist på aptit, agitation och mag nöd. Om dessa kvarstår förbi början dosering fas, kontakta din veterinär.

Dosering

Enligt PetCareRx.com är det bäst att ge en hund den orala dosen (i tablettform) på morgonen. Den normala dosen blir 1,0 mg/kg. Kom ihåg att behandlingssvar blir gradvis och långsamt. Om det finns någon betydande förändring efter två månader på Anipryl, veterinären kommer sannolikt att öka den ordinerade dosen.