mynewspapers.net

Hundar & matförgiftning från att äta råa fläsk

Hundar & matförgiftning från att äta råa fläsk


Hundar är notoriskt diskriminerande om vad de äter, får chansen. Med tillväxten av rått kött dieter för hundar ger fler människor sina hundar rått kött dagligen, ofta innefattande fläsk. Detta kan vara ett kontroversiellt ämne--något en hund äter har potential för skada och rått fläsk, särskilt om det är vilda eller hem-upp, kan orsaka matförgiftning.

Överväganden

RAW eller "BARF" (ben och Raw Food) dieter för hundar har blivit allt vanligare, med många regionala distributörer och några stora sällskapsdjur mat företag sälja rå kött sällskapsdjur mat, inklusive fläsk, i sällskapsdjur tillförsel lagren. Mindre distributörer köper köttdjur från små gårdar, eller höja sina egna för bearbetning till foder till sällskapsdjur. Många människor också köpa kött från slaktare och stormarknader för sina hundar.

Trikinos

Din hund är mer sannolikt att bli smittad av trikinos från att äta råa fläsk från hem-upp källor eller från vildsvin, än från affären gris. Centers for Disease Control varningar att trikinos förknippas med att äta rått fläsk är nu något sällsynt, men är fortfarande ett problem med vilt eller från hem-upp grisar som matas en kost bestående av sopor och rått kött.

Funktioner och identifiering

Hundar har liknande matförgiftning symtom till människor, och de är ganska lätt att upptäcka: diarré, kräkningar, slöhet och uttorkning är vanliga tecken på matförgiftning. Trikinos förgiftning kan också inkludera andningssvårigheter, förlust av motorstyrning och oregelbundna hjärtslag. Matförgiftning är vanligtvis identifieras genom att undersöka en fecal prov under ett Mikroskop; När du tar din hund till veterinären, ta ett nytt avföringsprov med, om möjligt. Trikinos är disgnosed genom ett blodprov eller en muskelbiopsi.

Förebyggande/lösning

Om du är osäker på om källan raw fläskfilé, koka det ordentligt, precis som för mänskliga familjemedlemmar. Om du matar rått fläsk, Använd färskt kött av hög kvalitet och mata den utan dröjsmål, i stället för att låta det sitta och samla bakterier. Om du inte vill låta din hund äter något rått kött, avyttra all mat avfall i en soptunna med tättslutande lock.

Expert insikt

Alla livsmedel och behandlar din hund äter kan förorenas med bakterier, mögel eller främmande ämnen som melamin. Food and Drug Administration visar 976 sällskapsdjur mat påminner mellan den 1 januari 2006 och den 7 April 2010, och ingen av dessa var råa köttprodukter. Rått fläsk och andra rått kött produkter kan också vara kontaminerade och orsaka matförgiftning, även om du kan eliminera risken för din hund att bli sjuk från gris av matlagning det först. De som föredrar att mata en färsk hemlagad kost med liten risk ofta väljer att laga alla rått kött för deras hund måltider.