mynewspapers.net

Humör bedömningsverktyg

Humör bedömningsverktyg


Humör bedömningsverktyg är flera val skriftliga prov med frågor som fokuserar på specifika symptom och mentalt villkorar. Olika humör bedömningsverktyg finns, var riktade till specifika eventuella symptom och var utformad som en specialiserad diagnostik stöd att hjälpa psykologer fastställa påverkan din mentala villkor på ditt dagliga liv.

Utbud av svar

Humör bedömningsverktyg utnyttja ett antal svar för att bedöma ditt humör och eventuella problem som kan påverka den. Området avser hur ofta du känner ett visst symtom och svårighetsgrad. Ett antal svar kan omfatta "aldrig" "sällan", "ibland" "ofta" och "hela tiden." Anledningen till dessa fraser används är att bedöma din uppfattning om dina symtom. Om du blir tillfrågad hur ofta du upptäcker sömnproblem med, ett svar på "ofta" visar att det är en återkommande fråga i ditt liv, men också att det har en betydande inverkan på ditt liv, baserat på din uppfattning.

Tolkningsbara

Humör bedömningsverktyg är avsedda att hjälpa din terapeut i din diagnos. Du måste tala med en terapeut som kan tolka resultaten av en humör Bedömningsverktyget. Individuella tester kan peka på områden av oro eller eventuella problem, men bör inte användas som ett hem diagnos verktyg. Detta gäller särskilt när försöker diagnostisera utlöste mentala frågor, exempelvis posttraumatiska stressyndrom. PTSD kräver en utlösare, någonstans i ditt förflutna, som aktiverar de symptom som påverkar inte bara ditt humör men andra dagliga funktioner. Din läkare kan behöva spendera flera sessioner diskuterar möjliga utlösare eller händelser i ditt liv som var särskilt traumatisk innan du upptäcker som är i fokus för ditt tillstånd.

Villiga deltagande

Humör bedömningsverktyg måste du vara en villig och aktiv patient under processen. En ovillig patient kan medvetet välja fel svar eller överbelasta vissa symptom för uppmärksamhet. En individ som inte tar på prov på allvar kan lätt farligt höga poäng på varje kategori, vilket gör behovet av professionell tolkning ännu mer betydande. Du kan också ta ett humör bedömning test för någon annan eftersom alla frågor kräver en individuell uppfattning om de effekter som ett symptom har på ditt liv.

Totalpoäng

Varje svar ges ett numeriskt värde. När du är klar med din test, dessa värden läggs ihop till en totalpoäng. Denna totala poängen avslöjar den svårighetsgrad som ditt humör har på ditt dagliga liv. Låt din terapeut granska din poäng och fastställa ett korrekt handlingssätt.