mynewspapers.net

Hudproblem i papegojor

Hudproblem i papegojor


Under deras fjädrar har papegojor huden ungefär som våra egna. Den största skillnaden mellan deras hud och våra är att papegojor producera fjädrar istället för hår. Papegojor kan uppleva hudirritationer och infektioner under deras fjädrar eller på huden av deras ben, fötter och vaxhud, som är området runt sina näsborrar. Det finns flera vanliga hudproblem som en papegoja ägare bör se upp för. Eventuella förändringar i huden på en papegoja bringas omedelbart till en veterinär som aviär.

Ulcerös dermatit

Ulcerös dermatit visas som röda, sipprar och svullen hud. Liksom hos människor, kan hudsår vara ett tecken på diabetes. Andra orsaker är infektion, parasiter eller själv stympning beteende. Behandling av ulcerös dermatit ingår rengöring av såret och tillämpa en aktuell salva. En aviär veterinär kan också ordinera ett antibiotikum. Den viktigaste aspekten av behandling är att fastställa grundorsaken.

Saknade fjädrar

Saknade fjädrar eller kala fläckar på en papegoja är oftast tecken på plockning, men om det kala området är på huvudet, så finns det nästan alltid en annan orsak. Den vanligaste orsaken för en balding huvudet är över putsar av en kompis, men om fågeln är ensam, måste det finnas en annan anledning. Mjuk mat kan bli tovigt till fjädrar och orsaka hudirritation eller infektion. Som skulle vara fjäder förlust. Detta är vanliga i vuxen papegojor som gillar att doppa sin föda i vatten för att mjuka upp det och hos barn som föds upp.

Fjällig hud

Fötter och ben av en papegoja är naturligtvis omfattas av skalor, men när det hud blir fjällig eller finkornig, fågeln upplever ett medicinskt problem. Fjällande hud ses också ofta på vaxhud. Orsakar fjällande hud varierar från infektioner och parasiter till en obalanserad kost. En fågel med fjällande hud bör ses av en aviär veterinär genast att fastställa orsaken.

Xanthomas

Xanthomas är gul eller orange-färgade hud tumörer består av lipider och kolesterol. Området är vanligt förtjockad eller upp med gropar. Dessa utväxter finns ofta i brösten, lår eller vingspetsar. Xanthomas utväxter är invasiva och kräver vanligtvis kirurgiskt avlägsnande. Dessa typer av utväxter är vanligast i undulater, nymfer och kakaduor. Orsaken är okänd, men fettrik kost är misstänkta.