mynewspapers.net

Hudproblem av sheltie hundar

Hudproblem av sheltie hundar


Shelties eller Shetland sheepdogs, är små vallning hundar som är kända för sin intelligens och sin energi. Shelties är benägna till hudproblem. Innan den antar en, bli bekant med vad dessa hud frågor är och vilken inverkan de kunde göra på din sällskapsdjur.

Typer

Shelties är benägna att flera typer av hudsjukdomar. Dermatomyosit, även kallad Sheltie hudsjukdom, är en av dem, och det leder till röd, skorpa lesioner på hundens hud. En Sheltie kan också lida från hypertyreos, som orsakar torr, flagnande hud, eller hud allergier, som kan orsaka klåda och nässelfeber.

Identifiering

Observation är det första steget mot identifiera hudproblem i Shelties. En hund som constantly sprätta på hans hud kan vara att visa tecken på en hudproblem, och röda lesioner är ett tecken på att du ska ta din hund till veterinären. Dermatomyosit kan endast diagnostiseras genom en hudbiopsi, och är ofta misstas för allergier eller SKABB.

Behandling

Vid dermatomyosit, villkoret kan inte botas, men det kan styras med steroider. Medicin kan behandla hypertyreos. Genom att identifiera allergener och minska den Sheltie kontakt med dem kan du styra allergier hos en Sheltie. Mediciner kommer att behandla inhalationsmedel allergener, medan du kan enkelt behandla födoämnesallergier genom att byta ut hundens mat för något av högre kvalitet.

Förebyggande

Eftersom detta är dermatomyosit är en ärftlig sjukdom, den kan inte förebyggas hos hundar som för närvarande manifesterar den. Dock genom spaying eller kastrering hund som har det, kan du hålla den från att sprida sig till kommande generationer. Välj en Sheltie från en seriös uppfödare som kan visa att båda hundens föräldrar är friska.

Överväganden

Dermatomyosit är ett tillstånd som har ingen tillgänglig att diagnostisera det genetiska test. Vissa hundar bära sjukdomen men inte visar det, och valpar i samma kull har tillståndet som den samma graden eller svårighetsgrad. Dermatomyosit kan hanteras och det är inte smittsam, vilket betyder att det inte kommer vara skadligt att ta runt andra hundar eller människor.