mynewspapers.net

Hud hyperpigmentering

Hud hyperpigmentering


Ovanliga förändringar i huden kan orsaka oro och stress över hyperpigmentering kan beröva dig en god natts sömn. Hud hyperpigmentering drabbar många människor, och i vissa fall är mycket vanligt. Förstå huden hyperpigmentering hjälper dig att avgöra när du ska besöka en läkare och när du kan vara lugn.

Beskrivning

Hyperpigmentering av huden är en överproduktion av melanin. Till skillnad från en naturlig solbränna är hyperpigmentering ojämn och ojämn. Det är vanligt förekommande på något område av kroppen regelbundet utsätts för solljus, såsom ansikte, armar och händer, men kan visas på områden av huden med liten eller ingen solexponering. Hyperpigmentering är normalt brun eller brun färg.

Orsakar

Orsakerna till hyperpigmentering beroende villkora är associerade med den. Leverfläckar är förknippade med åldrande och orsakas av en ansamling av solexponering under loppet av många år. Melasma orsakas av hormonella förändringar under graviditeten eller användning av p-piller. Även sällsynta, är allvarligare orsaker till hyperpigmentering Addisons sjukdom och Cushing syndrom. Båda sjukdomar är associerade med fel i binjurarna, som i sin tur frigör en överdriven mängd melanocyte - stimulerande hormon. Den alltför stora mängden MSH orsakar hyperpigmentering på områden av kroppen vanligtvis oexponerade till solen, till exempel veck i huden.

Riskfaktorer

Individer med Native American, spansktalande eller asiatiska bakgrund är mer benägna att melasma, men melasma kan påverka någon. Ålder är den största riskfaktorn för leverfläckar, och regelbunden exponering för ultraviolett strålning ökar kraftigt risken för leverfläckar och melasma. Enligt den nationella endokrina och metabola sjukdomar Information Service, personer som tar glukokortikoider, har typ 2 diabetes eller är överviktig har en högre risk för Cushing syndrom, och alla som har en familjehistoria av endokrina sjukdomar är löper större risk för Addisons sjukdom.

Förebyggande

Hud hyperpigmentering


Leverfläckar och melasma kan förebyggas genom regelbunden användning av solskydd och begränsad exponering för UV-strålar. Hyperpigmentering orsakas av Cushing syndrom eller Addisons sjukdom kan inte förhindras.

Behandling

Krämer som innehåller hudtonande kemikalier som Hydrokinon, kojic surt eller Azelainsyra kan blekna hyperpigmentering melasma och leverfläckar. Laserbehandling kan också fungera, men rekommenderas inte för personer vars hyperpigmentering ligger i de djupare skikten av huden, eftersom det kommer att förvärra tillståndet. Regelbunden användning av solkräm med Solskyddsfaktor 30 eller högre rekommenderas. Även en kort tid utsätts för solen kan vända behandling framsteg och förvärra tillståndet. Hyperpigmentering är associerad med Cushing syndrom och Addisons sjukdom behandlas av bota den underliggande orsaken.