mynewspapers.net

Hud fördelarna med yoghurt

Hud fördelarna med yoghurt


Om du är trött på busting din budget på dyra kosmetiska krämer och ansiktsbehandlingar, överväga kommer naturligt. Medan du vet säkert redan att vanlig yoghurt är ett hälsosamt mellanmål, som ger aktiv kulturer och förbättra immunförsvaret, kan du inte inse att det också är en mild, billigt sätt att behandla hudproblem.

Minska bakterier

Yoghurt har antibakteriella och svampdödande egenskaper, så det är bra för rengöring av huden och avblockera tilltäppta porer. Använd låg fetthalt eller helmjölk yoghurt som ett milt rengöringsmedel för ansiktet eller kroppen. Skölj med varmt vatten och klappa huden torr.

Återfukta och förhindra åldrande

Slätten låg fetthalt eller helmjölk yoghurt innehåller mjölksyra, som mjukar upp huden, reducerar rynkor och återfuktar torra områden. Sprida det frikostigt på ansikte, armar eller ben och skölj med varmt vatten efter 15-20 minuter. Ta yoghurt mask, tillämpa en noncomedogenic lotion att låsa i restaurerade fukt.

Lindra solbränna

Gälla vanligt, helmjölk yoghurt solbrända hud för en lugnande effekt. Skölja bort yoghurt när den blir varm. Fetthalten i hela yoghurt hjälper rehydrera solbränd hud och minska blåsbildning och peeling.

Valfria ingredienser

Yoghurt är effektiva när de används ensamma, men kan även kombineras med andra ingredienser för ytterligare fördelar. Om torr hud är din oro, lägga till rivna morötter eller en matsked av torra havregryn och honung yoghurt. Blend blandningen grundligt, ansöka om för att huden för flera minuter och skölj med varmt vatten för en mjukgörande effekt. Om din hud är naturligt tråkig eller fet, lägga till 1 till 2 tsk citronsaft i vanlig yoghurt till skapa din yoghurt mask. Citron exfolierar döda hudceller, klargör igentäppta porer och piggar upp huden. Efter ansökan av yoghurt/citron blandningen, skölj med varmt vatten och klappa huden torr.

Försiktighetsåtgärder

Vissa människor upplever en liten stickningar med tillämpning av yoghurt på huden. Om du känner dock brännande, stickande känsla eller smärta av något slag, omedelbart tvätta bort yoghurt. Du kan vara känslig för den aktiva kulturer eller mjölksyra i den naturliga produkten. Kom ihåg att om du har mjölk eller alfa och beta hydroxy syra allergier, inte bör du använda yoghurt för hudvård.