mynewspapers.net

Hotellrum inspektör checklista

Hotellrum inspektör checklista


Hotel inspektörer Betygsätt Hotell, med checklistor för att leta efter specifika objekt. Hotell är klassade för deras tjänster, renlighet och faciliteter. Inspektörerna kan granska kundklagomål, beläggning och även övervakande rengöring personal. Inspektörer utbildas ofta i fastighetsförvaltning och/eller Restonom.

Sovrum

Hotel inspektörerna kontrollera städningen av rummen. De kontrollera om rummet finns tillgängliga för handikappade. De ser för att se om mattan har varit dammsugas och om bord, TV och windows har utplånats rena. De ser för tårar och sliter i mattor. De kontrollera om sänglinne är fräsch och ren och att sängarna har gjorts med inga rynkor. De inspekterar sängar för hår, fläckar och buggar. De kontrollera lådor för överblivna poster och papperskorgen. Inspektörer titta ens för att se om gardiner fungera korrekt.

Badrum

Hotel inspektörerna kontrollera badrum för renlighet. De kontrollera om badrummet finns tillgängliga för handikappade. De kontrollera hår på golvet, i badkaret och på toaletten. De ser för spräckt eller trasigt kakel och urin och avföring fläckar i toaletter. De kontrollera handdukar för fläckar och hårstrån. De kontrollera för tvål ansamling i Diskhoar och badkar, samt hår och fläckar på duschdraperier.

Boende och tjänster

Inspektörerna kontrollerar du om hårtork, kaffebryggare, väckarklockor, strykjärn, telefoner och andra särskilda bekvämligheter erbjuds gästerna. De kontrollera om hotellet har ett konferensrum för möten, Rumsservice, en swimmingpool, gym, restaurang och gratis frukost.

Grunder och exteriör

Inspektörerna kontrollerar du om ett hotell ytterväggar är fria från fläckar, sprickor och peeling paint. De kontrollera huruvida trottoarer är handikappanpassad och om de är rena, spricka-fri eller skadad på något sätt. De kontrollera om windows är rena och inte bruten, att se om yttre lampor fungerar och ge tillräcklig belysning. De tittar på parkeringsplatser att se om de är rena och väl underhållna. De kontrollera pooler och tennisbanor för papperskorgen, mögel och fläckar.

Hissar och trapphus

Inspektörerna kontrollera städningen av hissar och trapphus, söker fläckar, rips, tårar och mattan lukter. De kontrollera ledstänger för renlighet, peeling färg, rost och andra skador. De kontrollerar korridorer för renlighet och röran.