mynewspapers.net

Hotel organisation strukturerar

Hotel organisation strukturerar


Det finns ingen en standard organisatorisk struktur för ett hotell. I själva verket strukturer skiljer sig från hotell till Hotell baserat på storleken på fastigheten och typ av hotell. Ett hotell organisationsstruktur bör utformas så att tydligt avgränsa struktur och individ och avdelning ledningsansvar iakttagande av hotellets allmänna behov och mål. Enligt "Management och hotellverksamhet," av Denney G. Rutherford och Michael J. O'Fallon, är struktur det bästa sättet att kanalisera anställdas insatser mot produktiva ändar.

Grundläggande strukturen

Varje Hotell, trots sin storlek och bekvämligheter, har en organisationsstruktur som är uppdelad i två grundläggande grupper: administrativa och operationer. Den administrativa sidan av strukturen innehåller sådana avdelningar som försäljning, marknadsföring, redovisning och mänskliga resurser. Den verksamhet sidan delas allmänt ytterligare i mat och dryck och rum. Både administration och rapportera till general manager.

Funktion

Den administrativa gruppen är ganska självförklarande. En funktion som inte konsekvent samverkar med gäster eller påverkar servicenivån faller in i denna grupp. Operations gruppen är lite mer komplicerat. Mat och dryck, kan exempelvis innehålla hotellets restauranger, barer, nattklubbar, banketter institutionen, catering avdelning och ibland rumsservice. Rummen kan receptionen och ytterdörren personal, städning, concierge, gäst tjänster och ibland säkerhet och teknik.

Typer

En hotellets struktur varierar beroende på vilken typ av hotel: limited-tjänst. full service; ekonomin. eller resort. En ekonomi hotell eller Motell kan lägga ut många av funktionerna och har en begränsad struktur bestående av personal och en liten underhåll besättningen. Limited-service hotell har oftast en liten personal som består av reception, städning, underhåll, försäljning och revision avdelningar. Full service eller stora hotell har en stor struktur som består av rum, mat och dryck, mänskliga resurser, marknadsföring och försäljning och redovisning. Rum och mat och dryck avdelningar är de mest komplicerade. Rummen kan reservationer, reception, städning, tvätt, säkerhet och teknik. Mat och dryck kan omfatta produktion av livsmedel, mat, room service, dryck manager, konventioner och catering.

Resorts

Resort hotell har den mest komplicerade strukturen, eftersom de generellt är utspridda över ett mycket större område och inkluderar många fler funktioner och bekvämligheter för sina gäster, såsom golfbanor, separata mötesfaciliteter och olika typer av specialiserade arenor.

Front Office

Front office anses brukar vara en av de viktigaste departementen på ett hotell eftersom det är där de flesta samspelet med hotellets gäster äger rum. Frekvent och konsekvent kommunikation mellan front-office-funktioner är avgörande. Reservationer, till exempel måste kommunicera med receptionen varje dag om antalet rum som har varit presold. Receptionen måste kommunicera med hushållning personal medlemmar att låta dem veta när gästerna checkar ut. Management för alla front-office avdelningar måste betona konsekvent och frekvent kommunikation för att säkerställa en väl fungerande drift.