mynewspapers.net

Hortensia följeslagare växterFet, färgglada blommor och lågt underhåll gör hortensior mycket eftertraktade prydnadsbuskar för trädgården eller gångvägar. Även om hortensior är tydlig nog att stå på egna, följeslagare växter lägga till ytterligare färg och mängd en hortensia trädgård. Välj växter och blommande buskar som trivs på samma växande villkor som hortensia för att skapa en hållbar trädgård som ger riklig färg och skönhet.

Holly

Holly växter är stor vintergröna buskar som ger kompletterande året runt färg till säsongen blommande hortensior. Holly buskar tenderar att vara ganska stora, så hög som 10 fot och så bred som 8 fot, så se till att utrymme dem på lämpligt sätt under första plantering. Som hortensior frodas holly buskar i partiell sol och väldränerad jord. Flera sorter av holly buskar producerar vaxartad dekorativa bär som inte är ätbara för människor men locka vilda djur som fåglar och rådjur till din trädgård.

Azalea

Flankerar din stora hortensia buske på vardera sidan med ljusa, färgglada azalea buskar. Azalea buskar är skugga-älskande växter som är något mindre än hortensia buskar; i idealiska odlingsförhållanden, de kan nå höjder upp till tre eller fyra fötter. På våren har azalea buskar djärva blommar i ljusa, festlig rosa och purpur. Azalea är särskilt väl lämpad som följeslagare växter om din hortensia buskar linje en gångväg eller skapa kanten av en trädgård eftersom buskarna inte sprawl utåt i området walking eller inkräktar på andra växter.

Delphinium

Om du vill välja en följeslagare anläggning som bidrar till en atmosfär i stuga-trädgård stil, överväga prydnads delphinium anläggningen. Delphinium är ett evigt blommande växt som ståtar med stora, djärva stjälkar av blommar på våren. Stjälkar av blekt blå eller lavendel-färgade blommor kan nå höjder som sträcker sig från 2 till 6 fot. Delphinium trivs i partiell sol och gör bäst i svalare klimat, förhållanden som är också gynnsamma för hortensia buskar. Lodrät orientering av blommar skapa en intressant visuell kontrast med rund blomma kluster av hortensior.

Weigela

Kompletterar du hortensia buske med en lika iögonfallande weigela buske färg. Flera arter av denna lövbuske gro ljusa, färgglada och dekorativa blommor på våren. Välj en färg som matchar eller kompletterar dina hortensior; Weigelas finns i rött, rosa, lila och gul blomma färg varianter. Weigela buskar är också kända för variationen i deras vaxartade blad, allt från grön till röd färg till lila. En annan fördel med weigela buskar är att de är mycket motståndskraftig mot sjukdomar som mögel eller insekter som kan skada din hortensia buskar.