mynewspapers.net

Horse Racing handikapps förklarade

Horse Racing handikapps förklarade


Handikapps i hästkapplöpning är avsedd att göra idrotten mer lika och ge varje häst lika stor chans att vinna, enligt den brittiska häst Racing Authority. Handikapps verk genom att göra de snabbaste hästar bära extra vikt för att sakta ner dem. Detta system ger hästägare den bästa chansen att vinna eftersom utan dem, den bästa hästen skulle vinna varje händelse, enligt BHRA.

Teori

Handikapps gör galopp en mer jämlik sport och ger varje djur samma chans att vinna, enligt webbplatsen varje dag varje sätt. Den brittiska häst Racing Authority webbplats jämför det med den rekordartade 100m löparen Usain Bolt genom att säga, "Det skulle ta Usain Bolt längre att köra 100 meter om vi spände fast bly vikter runt hans vrister", olika vikter ges till olika hästar att göra saker lika och ge varje häst, ägare, tränare och jockey en chans att vinna loppet. Lägg i starten väger den totala bördan hästen måste utföra, inklusive jockey och hans sadel.

Betydelse

För de flesta ägare erbjuder handikapp den bästa chansen att vinna ett lopp, enligt BHRA. Ägarna vill inte inleda sina nya hästar raser utan dem eftersom de skulle veta de hade ingen chans att slå hästarna redan visar bra form och vinna tävlingar. Handikapps, därför öppnar upp sporten till fler människor.

Överväganden

Hästar får ett handikapp efter tre icke-handikapp tävlingar. Dessa är alltid mot andra hästar som har aldrig vunnit ett lopp. När en häst har kört tre gånger, kommer att handikapps byrån ge det ett betyg--kallas ibland en merit--som tillhandahåller det avslutade varje händelse.

Rating

Handicap ratings mäts av 130 meriter för platt lopp och 180 meriter på hoppa kurser. Ju högre Hästens betyg, desto bättre är det. Den genomsnittliga betyget av alla hästar på plan är ca 60 enligt BHRA, och genomsnittet för hoppning kurser är ca 95. Om häst A är till 90 och häst B är på 80, kommer att häst A ha att bära 4,54 kg. mer vikt att göra det en även löpare med häst B.

Förändringar

Handikapps byråer träna häst meriter efter varje lopp. Om en häst vinner en platt lopp med en häst längd, motsvarar detta till 1,36 kg. av vikt. En liknande vinna i hoppa race läggs värda mindre vikt. Handicappers också förändra meriter beroende på där hästen slutade varje ras, distansera av loppet, ålder hästen och den vikt som redan genomförts. Ett handikapp kommer att ändras beroende på hur en häst fungerar under hela sin karriär. Det kommer att höjas om hästen utför ovanför dess ursprungliga förtjänst, och tappade om det håller utför under den nivån.