mynewspapers.net

Honey bee vänliga perenner

Honey bee vänliga perenner


Honungsbin kräver växter som ger nektar från vår till höst för att överleva. Inkludera olika perenner, särskilt inhemska arter som blommar vid olika tidpunkter under växtsäsongen, att tillhandahålla den bästa maten för bin.

Våren

Tidigt på våren hjälpa nektar och pollen som producerar växter som sälg och vilda rosor honungsbin återställa sina utarmat reserver används under vintern. Plommon-och körsbärsträd också producera massor av blommor att honungsbin finner tilltalande.

Sommaren

Sommaren blommande växter som lockar bin inkluderar temyntor och klöver. Klöver är en av de viktigaste grödorna som är honung som bina. Du kan också plantera lavendel isop, lupin, beardtongue och flammande stjärna. Marken täcker som alyssum och sedum kan också bidra till att attrahera honungsbin. Ört som koriander, rosmarin och mynta ger mat för honungsbin under sommaren.

Höst

På hösten samlas honungsbin ivrigt sist av nektar och pollen som de behöver för att få dem genom vintern. Växter som goldenrod, globe tistel och krysantemum är ovärderlig för bin. Du kan också plantera blå-skägg, aster och solrosor att se till att insekterna få all den mat de behöver.