mynewspapers.net

Homeopatiska medel för sjuka tandkött

Homeopatiska medel för sjuka tandkött


Tandköttsinflammation (gingivit och parodontit) kan behandlas homeopathically. Homeopati, en form av alternativ medicin, arbetar med utspädda preparat av ämnen som orsakar effekter som liknar symptomen presenteras. Dessa behandlingar anses i allmänhet vara säker av skolmedicinen men Rådgör alltid med din läkare om någon medicin så att det är rätt för dig.

Symtom

Gingivit är irritation i tandköttet. Symtomen är rodnad, blödning och dålig andedräkt. Parodontit hänvisar till mer allvarlig inflammation i vävnader som omger tänderna, vilket innebär att man gradvis förlust av benmassa runt tänder och kan leda till tandlossning. Människor i alla åldrar kan påverkas men tonåringar är särskilt utsatta på grund av dålig tandhygien praxis.

Behandling

Den huvudsakliga homeopatiskt medel tillgängliga för köp på din lokala hälsokostaffär eller på Internet är Mercurius solubilis hahnemanni i en 6c styrka. (Homeopatiska medel fördelas utifrån den centesimal styrkan skala. 6c är den lägsta lämplig styrkan, en som inte är giftiga.) Överväg att använda Natrum muriaticum för mer allvarlig sjukdom. Varje åtgärd bör tas enligt anvisningarna på förpackningen, vanligtvis fyra gånger dagligen i upp till tre dagar.

Förebyggande

För att förhindra tandköttssjukdomar, öva god tandhygien, inklusive regelbunden Daglig borstning (inkludera taket av din mun och tunga) och flossing att ta bort bakterier. Spola ofta med en blandning av ett uns av väteperoxid och ett uns vatten. För svullet tandkött, skölj igen med en lösning av en halv tesked salt och ett halvt glas vatten.