mynewspapers.net

Högt kolesterol kost råd

Högt kolesterol kost råd


Höga nivåer av kolesterol bidrar till hjärtsjukdomar och andra hälsorisker, eftersom fett, vax-liknande ämnet träskor artärer och begränsar blodflödet. Även om den mänskliga kroppen producerar kolesterol, en kost rik på hög-kolesterol livsmedel som rött kött, bidrar hela fetthalt mejeriprodukter och ägg normalt till höga kolesterolvärden. Ändra din kost till att omfatta livsmedel sådana livsmedel som frukt, kan grönsaker, spannmål och olivolja bidra till att minska kolesterolhalten i blodet. Rådfråga din läkare om du är orolig om högt kolesterol och innan du påbörjar någon ny diet.

HDL och LDL-kolesterol

Kolesterol delas in i två typer, high-density lipoprotein (HDL) och low-density lipoprotein (LDL). HDL är känt som "bra" typ av kolesterol, eftersom det hjälper till att förhindra LDL-kolesterol från att fästa till artären väggar. American Heart Association rekommenderar kolesterolnivåer av mer än 60 mg per deciliter (mg/dL) för HDL, mindre än 100 mg/dL för LDL och mindre än 200 mg/dL av totalkolesterol.

Olivolja

Används som ersättning för smör, krämig salladsdressing och rika doppning såser, att olivolja minska kolesterol helt enkelt genom att ersätta high-kolesterol livsmedel i din kost. Dock bidra antioxidanter i olivolja också till sänkta kolesterolvärden. Food and Drug Administration rekommenderar 23 g olivolja om dagen för att uppnå hälsa fördelar.

Fet fisk

Omega-3 fettsyror är kända för att minska triglycerider och kolesterol i blodet och fet fisk som lax, makrill, sill och tonfisk är rika på omega-3. Fisk är också rik på protein, kan du ersätta dem för högre kolesterolhalt rött kött; American Heart Association rekommenderar två portioner eller mer per vecka av fet fisk.

Nötter

Nötter är hög i kalorier men också hög i fiber och andra hjärtat-skydda näringsämnen. En handfull per dag av valnötter, jordnötter, mandlar eller andra fiberrika nötter som pekannötter eller pistagenötter kan minska kolesterol med upp till 5 procent. På grund av de höga kalori innehållet rekommenderar US Food and Drug Administration bara 1 1/2 uns av nötter per dag.

Växtsteroler

Växtsteroler finns i växtsteroler-berikade livsmedel inklusive apelsinjuice, yoghurt drycker och margarin sprider sig och bidra till att minska kolesterol genom att blockera dess upptag i blodet. Även om steroler inte förekommer naturligt i många livsmedel, har tillverkarna börjat lägga till dem i många konsumentprodukter. För dem med högt kolesterol rekommenderar US National kolesterol utbildningsprogram 2 g per dag av växtsteroler, eller om två glasögon växtsteroler-berikade apelsinjuice, att minska kolesterol med 10 procent eller mer.