mynewspapers.net

Hög punkten av 70-talet Era

Hög punkten av 70-talet Era


Decenniet som spänner över 1970 till 1979 såg några av de galnaste GRILLER någonsin, från strimmor--kör naken genom packade sportevenemang--att Pet Rocks, som uppfann 1975 av Gary Dahl och saluförs med en care manual och instruktioner för undervisning det "trick." Det var en tid av demonstrationer mot kriget och protest marscher, politisk omvälvning och musikaliska innovation.

Kläder

Mode i 70 omfamnade hippiekulturen med klocka botten byxor, kärlek pärlor, platåskor och långt hår för både män och kvinnor. Andra vanliga mode val på 1970-talet var långa, flödar maxi klänningar som helt täckt kvinnors ben eller, på motsatsen ytterligheten, varma byxor och mikro-mini kjol som lämnade mycket till fantasin.

Musik

Två stora musikaliska influenser från tidigare epoker tog slut: The Beatles splittrades 1970 och Elvis dog 1977. Stora namn och band på 1970-talet med David Bowie, Debbie Harry och Blondie, Dolly Parton, Diana Ross, Led Zeppelin, Pink Floyd, Bruce Springsteen och Michael Jackson, som var 12 år 1970.

Politik

Den 70-eran var ett omvälvande årtionde för politik och världen händelser. Under denna tid minoritetsgrupper, homosexuella och kvinnor sökt ökat erkännande och likabehandling, och kvinnor och afro-amerikaner spelat en mer aktiv roll i politiken. De amerikanska presidenterna under decenniet var Richard Nixon (1969-74), Gerald Ford (1974-77) och Jimmy Carter (1977-81). Det var decenniet av Watergateskandalen. den första Earth Day celebration och den första Gay Pride mars i New York City. Vietnamkriget avslutades officiellt 1973 även om stridigheterna fortsatte fram till 1975.

Filmer

Katastrof filmer, som "Airport" och "The China Syndrome" förebådade i början av en genre. "Midnight Cowboy" i början av decenniet och "Kramer vs Kramer" på avsluta var enorma träffar. Skräck buffs skrämde sig med "Exorcisten" medan publiken skrattade över "Flammande sadlar." "Saturday Night Fever" populärt hållna vurm för disco dans.

Teknik

Atari introducerade sin Pong spel. De första disketterna utkom 1970, med Intel mikroprocessorer som förekommer i 1971. 1973 föddes det första provrör barnet, Louise Brown.