mynewspapers.net

Hög proteinhalt och lågt kolhydratinnehåll katt mat kost

Hög proteinhalt och lågt kolhydratinnehåll katt mat kost


Katter behöver en hög proteinhalt, kolhydratfattig, kött-baserad kost eftersom de är köttätare. Att ge din katt burk våt mat i en mängd olika kött och fisk smaker är det bästa sättet att säkerställa dess kost är rik på animaliskt protein och låg i kolhydrater. Denna diet levereras genom våt mat en torr-kost innehåller mer vegetabiliska proteiner och kolhydrater, och vissa veterinärer anser det inte levererar de viktiga näringsämnen kattdjur behöver. Taurin, till exempel, är en viktig aminosyra som bara finns i kött.

Naturlig kost

En proteinrik kost med hög kött innehåll tros ge huskatter de näringsämnen de behöver eftersom det liknar kattens kost i naturen. Kött-baserad kost är naturligt låg i kolhydrater. Konserver innehåller mer animaliskt protein än torkade livsmedel. den senare har ett högre innehåll av kolhydrater eftersom det innehåller vanligtvis korn. Katter i naturen naturligt konsumerar en hög-fukt kött-baserad kost.

Fördelar

En kost rik på animaliskt protein öka en katt energi, förbättrar strukturen och kvaliteten på sin päls och förebygger förstoppning och diabetes, enligt sällskapsdjur hälsa & vård hemsida.

Medicinska tillstånd

Veterinärer rekommenderar ibland en hög-protein kolhydratfattig våt mat kost för katter lider av felint diabetes. Detta är eftersom proteiner bidra till att stabilisera blodsockret. Dock kan katter med njurproblem ordineras en låg-protein diet eftersom för mycket protein kan sätta extra stress på njurarna. Dessa katter kan placeras på en torr mat kost med en högre halt av korn, frukt och grönsaker.

Utfodring din katt

Kommersiella våt kattmat distribueras i burkar och påsar är naturligtvis mycket animaliskt protein. Konserverad mat kommer i en mängd olika smaker, inklusive fisk, kyckling, kanin och nötkött. Vissa ägare föredrar att komplettera kommersiell kattmat med bra kvalitet på kött, även om andra styra bort från det alldeles för många märken innehåller animaliska biprodukter. De föredrar att utforma sina egna proteinrik menyer för att närmare efterlikna en naturlig kost. Sådan kost består av livsmedel som frigående ägg och ekologiskt nötkött och kyckling.