mynewspapers.net

Hobie Mast Stepper III instruktioner

Hobie Mast Stepper III instruktioner


Hobie Mast Stepper III, avsedd för Hobie Getaway katamaran, tillåter en person att enkelt höja och sänka masten. Det kan också ändras för att fungera med Hobie 17, Hobie 20 och Hobie Tiger. Den Mast Stepper III drivs med båten på en släpvagn och använder trailerns vinsch för makt. Den fäster enkelt och kräver endast mindre ändringar till båten.

Instruktioner

• Installera maskinvaran med den Mast Stepper III på båten. De två små loop tangs bifogas framåt tvärslån gjutgods med bultarna som tillhandahålls. Installera små metallplattan i jib Furler väljs så att den sticker under botten av furler trumman. Dessa ändringar kan vara kvar på båten.

• Placera båt och trailer på plan mark. Placera masten i position, centrerad på studsmattan. Infoga hinge PIN-koden för att säkra basen av masten. Placera den Mast Stepper adaptern på masten nära basen och fäst den på plats med chock sladden ögla virad runt masten och över inlägget på adaptern. Placera stepper stången på adapter inlägget med den Polen öga bandet inför aft. Säkra inlägget på adaptern med medföljande transport pin.

• Boja två betsel linje öglor på varje sida av stepper pol till tangs installerade i steg 1. Detta förhindrar sida till sida inflytande av masten. Om en plats installeras, ska betsel raderna dras över sätet struts. Betsel linjer är anslutna till en segel "snigel" som ska vara gängade i masten spåret och ansluten till masten halyard. Höja halyard nog att dra åt två betsel linje slingor; Dra inte över åt som de kommer att dra åt ytterligare medan masten höjs.

• Fast vinsch kabeln till den dubbel loopen linje runt stepper stången. Fäst metallplattan på undersidan av furler trumman (installerade i steg 1) på ögat bältet på stepper stolpe med en av de medföljande bojorna. Kontrollera alla linjer och anslutningar vara säker på att alla är säkert.

• Använda vinschen för att höja masten vertikalt. Gå långsamt och justera betsel raderna om nödvändigt att förhindra att någon sida-swing. Tillåt inte någon att stå bakom båten eller under masten när det höjs. När masten är upprätt, låsa vinschen för att hålla det på plats när du justera masten tråd spänningen och Anslut betsel sladdar på furler trumman. Observera att om masten trådarna var korrekt kilbalken senast masten sänktes, de inte bör kräva ytterligare justering när masten tas upp. När masten är ordentligt kilbalken, ta bort masten Stepper III pole system för segling.