mynewspapers.net

Hjul justering definitionerHjulinställning är lika viktigt som det låter. Medan något komplicerat, justering behöver inte vara den laser-alkemi svart konsten att vissa tror det är; justering specifikationer är faktiskt ganska lätt att förstå, förutsatt att du vet några av ordförrådet går i.

Camber

Står framför bilen och dra en vertikal linje rakt upp från marken framför däcket. Camber är vinkeln på som toppen av däcket lutar inåt eller utåt från denna vertikala linjen. Positiv camber är när toppen av däcket lutar ut och negativ camber är när det lutar. Lite negativ camber (aktiv lean) kommer att förbättra hantering, men orsakar däcket att bära snabbare och minskar dragkraft för bromsning och acceleration. Zero camber (däck helt vertikala) är bra för acceleration, bromsning och däck slitage, men gör ont hantering.


Toe-in eller toe-out avser orienteringen av däcken mot varandra. Om framsidan av däcken pekar inåt, mot varandra, har bilen "toe-in." Om framsidan av däcken pekar utåt, sätts däcken med toe-out. För bästa effektivitet och största däck liv, bör däcken ha noll-tå på highway hastighet, så att hjulen alltid peka rakt fram. De flesta bilar behöver ett par grader av toe-in, eftersom däcken tenderar att toe-out som Lufta pressar ner på framsidan av bilen på motorvägen hastighet. Lite extra tå-i att uppmuntra straight-line stabilitet, medan toe-out tillåter axeln att byta riktning lättare.

Caster

Caster är inte justerbar på de flesta bilar, men dess en viktig design faktor. Om du drar en linje från manöverorganet svängningspunkt på en länkarm ner genom pivot å den andra, kallas den vinkel som skiljer sig från vertikalt caster. Om denna linje lutar framåt (den översta pivot är ytterligare framåt än botten), då caster är negativa. Om linjen lutar bakåt, är det positivt. Tänk på hjulen på en shopping vagn; hjulen offset pivot håller hjulen pekade rakt framåt hela tiden. Positiv caster förbättrar straight-line stabilitet och styrning feedback, eftersom det hjälper för att hålla hjulet pekade rakt fram.

Innebörden vinkel

Innebörden vinkel avser däcken på en singelaxel orientering till fordonets mittlinje. Att uttrycka det enkelt, om båda däck peka vänster eller höger (som rattar gör samtidigt vrida), då denna axel är innebörden vinkel inte är noll. I de flesta fall är någon typ av innebörden vinkel dåligt, eftersom det i huvudsak orsakar en viss axel att försöka vända hela tiden. På framsidan styrningen axeln, kommer att en innebörden vinkel inte är noll orsaka bilen för att dra till vänster eller höger. En bakaxel thrust vinkel orsakar bilen vända åt sidan eller "hund-track" under en resa rakt på vägen. Om inte du racing på en cirkel, bör innebörden vinkel alltid standard till noll.