mynewspapers.net

Hjärtat blåsljud behandling hos hundar

Hjärtat blåsljud behandling hos hundar


Blåsljud indikerar inte hotande hjärtsvikt. Sorlet, ett resultat av turbulent blodflöde i hjärtklaffarna, kan bli mer allvarliga som din hund åldrar. Behandlingen är baserad på svårighetsgraden av sorlet.

Betydelsen av blåsljud

Ventilen mellan vänster förmak och vänster kammare i hjärtat kallas mitralisklaffstenos. När denna ventil är läcker, orsakar det ett sorl eller en onormal hjärta ljud. Blodet rinner bakåt. De flesta hundar utveckla sorlet i ålder 6 eller äldre. Små hundar är mer mottagliga. Behandling är inte nödvändigt tills sorl fortskrider. De vanligaste orsakerna till ett sorl är missbildning, ventil hjärtsjukdom och läckage och anemi (möjligen på grund av parasiter). Mumlar graderas och din veterinär kan höra ett mummel så tidigt som klass ett. Tester för ett blåsljud kan innebära ett elektrokardiogram (EKG) att mäta pulsen och avgöra onormal rytm, ekokardiogram att fastställa eventuella defekta ventiler och hur väl hjärtat fungerar, och en röntgen, som kan kontrollera eventuella avvikelser av hjärt-lung systemet för hjärtproblem.

Blåsljud kvaliteter

Som dokumenteras på dogslovetoknow.com, det finns sex klasser tilldelas ett blåsljud. I årskurs ett och två, din veterinär kan upptäcka onormala hjärtslag genom en regelbunden test. Behandling är inte nödvändigt under dessa stadier om inte din hund framkallar hosta och letargi. Årskurs tre och fyra är mer allvarliga och du kan observera din hund att vara mycket mindre aktiv, med en ihållande hosta som anger vätska nu samlar in i lungorna. Behandling kommer att krävas. Årskurs fem och sex är det mest allvarliga, som kräver medicinering och eventuellt operation för att reparera hjärtklaffarna.

Behandlingstyper

Enligt 2ndchanceinfo.com omfattar behandling olika läkemedel för att hjälpa din hund att leva bekvämt. Din veterinär börjar med läkemedel för att eliminera överflödig vätska läcker från hjärtklaff. Dessa läkemedel kan innebära diuretika såsom furosemid (Lasix), spironolakton (Aldactone.) och thiazide. Dessa läkemedel är mycket effektiva i att stoppa hosta och andnöd när lungan vätska uppbyggnad är orsaken till sorlet. Som blåsljud fortskrider och diuretika inte längre fungerar effektivt, andra läkemedel ordineras, såsom ACE-hämmare (konvertera för angiotensin enzym-hämmare), som arbetar på avkopplande och utvidga blodkärlen i kroppen. ACE-hämmare minskar bildandet av ett hormon i lungorna kallas angiotensin II som ökar arbetsbördan för hundens hjärta. Dessa läkemedel kan inkludera enalapril, benazepril och hydralazin. Om dessa behandlingar inte har arbetat, ordineras läkemedel såsom pimobendan (Vetmedin) och digitalis för att öka styrkan av hjärtmuskeln samtidigt minskar trycket hjärtat måste arbeta mot. Andra behandlingar som är tillgängliga i svårare fall kan inkludera extra syrgas och dränering av vätska från bröstet eller buken. En sista utväg kan vara hjärtoperation att reparera mitralisklaffstenos.

Kost & kosttillskott

Näringsmässiga stöd är viktigt och måste bestå av en låg natrium kost som tillhandahålls av din veterinär. Denna diet är hjälp för att minska vätskeansamling. Hjärtproblem kan hänföras till framstående vitaminbrist, som L-karnitin, taurin, coenzym Q, och omega-3 fettsyror. Fråga din veterinär som dessa kan gynna din hund.

Förebyggande/lösning

Att förhindra uppkomsten av ett problem med hjärtat är inte alltid möjligt, särskilt om det är medfödd. Om din hund är i riskzonen, tillhandahålla en låg natrium kost tillsammans med amino och feta syror och hålla din hund på det optimala rekommenderas vikt för sin storlek och ras. Regelbunden motion är dagligen viktigt samt att hålla hans hjärta i gott skick.