mynewspapers.net

Historiska gjutjärn ToolsGjutjärn, en av flera typer av järn, innehåller mer kol än andra järn. Kol gör smält järn mer flytande, och därmed lättare att gjuta-- eller gjutna--till former som stekpannor, kastruller eller verktyg. Användning av järn i verktyg, för över 2000 år, visar kraften och önskvärdheten av järn. gjutjärn sig är en relativt nykomling, används för om de senaste 200 åren.

Valfångst verktyg

Nantucket Whaling Museum visar verktyg från en svunnen tid, då fartyg seglade haven bedriver och jakt valar. Gjutjärn, som med dess förmåga att vara gjutna i former och relativt billig kostnad, metallen för ett verktyg som kallas valfångst axel vapnet, en enhet som sköt en harpun. Innan axeln vapnet hade en person kasta harpun mot val, så detta historiska verktyg förändrat livet på valfångst fartyg.

Strykjärn

Fort Scott National Historic Site i Kansas visar föremål från historien av fortet på 1800-talet. En sådan skärm innebär fortets tvätt, med "verktyg för handeln" används av tvätterskan belyst. Det fanns två typer av stryker, platt och låda, båda gjorda av gjutjärn. Box järnet var ihåliga så kolen kunde placeras inuti, medan platt järn, att vara fast, var uppvärmd genom kol under järn.

Andirons

Andirons, används för att hålla stockarna på plats i en öppen spis, visar den fortsatta utvecklingen av metallbearbetning: från smidda järn i dagarna av de amerikanska kolonierna, mässing och sedan till den gynnade gjutjärn, börjar under den industriella revolutionen. Tillverkas på 1800-talet i stora och varierande stilar, kvar andirons idag som antikviteter och påminnelser om den viktorianska eran.