mynewspapers.net

Historien om tatueringar & piercingar i stammar

Historien om tatueringar & piercingar i stammar


Öva av tatuering och piercing är utbredd i stammar över hela världen. Praxis, övertygelser och material skiljer sig mellan stammarna och regioner. Som européer började utforska världen, de lärt sig om olika tatuering och piercing praxis. Tribal piercing och tatuering historia har påverkat tatuering och piercing praxis idag.

Polynesiska stammar

Att tatuera har varit betydande i Pacific tribal kulturer. Anses vara de mest intrikata och skickliga tatuera i den antika världen, var Polynesian tatueringar tänkta att Visa bärare andlig kraft och liv kraft. Tatueringar var smyckat hela livets bärare och kan täcka hela kroppen. I Hawaii, tatuering konst kallades kakau och var tänkt för att skydda hälsan hos bäraren. Traditionella Hawaiian tatueringar var intrikat mönstrad för att efterlikna naturliga element som vass.

Afrikanska stammar

Nose piercing var traditionellt i de nomadiska Berber och Beja stammarna i Afrika. Storleken på ringen skulle signalera rikedom av familjen och en man skulle ge en näsa ring till sin fru när de gifte sig med. Vissa afrikanska stammar utövade scarification, en praxis med att tatuera i som huden lyfts med en vass objekt och aska eller sand gnids in i den. Detta skapade upphöjt mönster på huden som skulle kunna känna med fingertopparna.

Amerikanska stammar

Aztekerna och mayafolket i centralamerikanska och nordvästra Amerika Tlinglit, Haida och Kwakiutul stammar utövade rituella tunga piercing. Labret piercing, praktiserades för som läppen är sträckt så stora lera eller trä pläterar kan infogas, traditionellt av Aztekerna, mayafolket, inuiterna och Pacific Northwest stammar. Tatuera var också vanlig bland amerikanska stammar. Inuiterna kvinnor skulle tatuera deras chins för att ange deras civilstånd. Inca mumier har också hittats med tatueringar.

Andra stammar

Keltiska stammar bar intrikata spiral eller knotwork tatueringar utförda i woad, som var blå under huden. Vikingarna var också tatuerade. Septum piercing var vanlig bland stammar på nya Guinea och Salomonöarna. Indonesiska stammar bar också tatueringar. När brittiska upptäcktsresande började segla runt världen på 1700-talet de stött på tatueringar bland många stamfolk och tog i praktiken tillbaka till England.