mynewspapers.net

Historien om kvinnor som bär hattar i kyrkan

Historien om kvinnor som bär hattar i kyrkan


Enligt 1 Kor 11:5 i Bibeln instruerade Paul kvinnor som be eller profeterade för att täcka sina huvuden. Misslyckande att täcka huvudet skulle vara samma som om de hade rakat sina huvuden, som ansågs skamligt då. Detta har lett till en lång historia av kvinnor som bär olika huvud beläggningar i kyrkan, inklusive hattar.

Biblisk tid

I biblisk tid, kvinnor förväntades bära slöjor alla av tiden, speciellt när de var i kyrkan. Om en kvinna inte täckte huvudet, hon ansågs vara utskämd. Dessa slöjor omfattade kvinnors huvuden och ofta en del av deras ansikten. Med hjälp av dessa huvudet beläggningar var rotad i de kulturella skillnaderna i biblisk tid, som betingade att kvinnor bör vara undergiven till sina män. Slöjan visade underkastelse till sin make i Guds.

Medeltiden

Mellan biblisk tid och 1800-talet, kvinnor i kyrkan fortsatte att följa utropandet av Paul i sitt brev till korintierna. Kvinnorna bar huvudet beläggningar i kyrkan och under resten av sina dagar i allmänheten. Dessa beläggningar varierade från slöjor till mössor och kom i en mängd olika stilar. De stilar som förändrats för att matcha de kulturella förändringar som ägde rum under denna långa tidsperiod. Kvinnor i olika länder skulle bära olika huvud beläggningar som var acceptabla i hemlandet.

1800-talet

Gryningen av 1800-talet, beslöt några kyrkor att huvudet beläggningar inte längre krävs för kvinnor. Andra kyrkor beslutat att byta från slöjor och mössor från tidigare år att motorhuvar istället. Dessa kyrkliga motorhuvar var ofta trevligare motorhuvar än de slitna förutom kyrkan. Kvinnor var också inte måste bära en motorhuv hela tiden. De fashionabla motorhuvar blev ett sätt för medel- och överklassens kvinnor att visa upp sin status i kyrkan, som var mycket annorlunda från det ursprungliga syftet med kvinnor som bär ett huvud som täcker i kyrkan.

Tidigt 1900-tal

Under den tidigare hälften av 1900-talet flyttade kvinnor, särskilt de rika, från motorhuv till fancy hattar. Dessa hattar också var tänkta att visa upp den sociala statusen av en kvinna och var mer av en återspegling av vana och mode än religion. Fattigare kvinnor bar fortfarande motorhuvar eller vanlig hattar. Dessa hattar var inte längre ett krav, många kvinnor fann det skamligt att visas i en kyrka utan hatt.

Sent 1900-talet

I mitten av 1900-talet, skulle kvinnor i kyrkan ofta avstå hatt alls. Vid denna tid, hade den ursprungliga religiösa betydelsen av kvinnor som bär en hatt i kyrkan länge glömts bort. Mode uttalande hattar krävdes inte längre som en social statussymbol. Kvinnor och män i slutet av 1900-talet hade mer jämlik status. Några kyrkor, men har fortfarande många kvinnor som bär hattar, särskilt södra kyrkor som har högre numrerar av afro-amerikanska medlemmar. För vissa är gå till kyrkan en möjlighet att se alla hattar förutom en religiös upplevelse.