mynewspapers.net

Historien om interaktiva skrivtavlor

Historien om interaktiva skrivtavlor


Interaktiva skrivtavlor, även känd som SMART Boards, är verktyg som har gjort sig in i klassrum runt om i världen. Dessa styrelser kan lärare att integrera den traditionella svarta tavlan med modern teknik inklusive datorer, allmänna omkostnader, projektorer och TV-apparater.

Början

De första interaktiva skrivtavlor var utformade och tillverkade för användning på kontoret. De utvecklades av Xerox Parc omkring 1990. Denna styrelse användes i liten gruppmöten och rundabordskonferenser.

SMART

SMART board introducerade sin första interaktiva styrelse, som var helt enkelt en LCD-skärm kopplad till en dator, 1991. Intel visade intresse för idén och finansierat ytterligare forskning 1992.

Konkurrens

Slutet av 1990-talet hade ett antal förbättringar gjorts på design, inklusive tillägg av ett radergummi, färgade markörer och bakgrundsupplysta projektion. Target marknadsföring hade också förändrats betydligt: den teknik som började som ett office verktyg var att hitta den mest lönsamma sektorn i K-12 utbildningssystem.

Rörlighet

2001 släppte eInstruction sin första helt mobila interaktiva skrivtavla. Det används trådlös teknik för att möjliggöra fri rörlighet. Detta tillät instruktörer att lära från var som helst i klassrummet och bort begränsningarna sätta på teknik när det var bundna till datorsystemet. I 2009 släppte eInstruction ett system av fjärrkontroller och mini-brädor som tillåter studenter att interagera med större klassrummet styrelse från sina skrivbord.