mynewspapers.net

Historien om choklad påskägg

Historien om choklad påskägg


Tillsammans med dess firande som en kristen helgdag, har påsk blivit mycket kommersialiserad. Påskharar, påsk ägg jagar, choklad påskägg och andra diverse sötsaker är alla del av kommersiella aspekten av påsk. Den choklad påsk ägg är i synnerhet något som många barn såväl som vuxna ser fram emot att hänge sig åt runt påskveckan. Den choklad påsk ägg är gott till många människor, men historien bakom det är inte enbart kommersiella.

Historia av påsk

Påsken är en högtid som firas över hela världen av många olika kulturer och religioner. Påsken firades dock ursprungligen av kristna eftersom det var den dagen som kristna tror Jesus Kristus ros från döda. Enligt Christiananswers.net, ordet "Påsk" kommer från den germanska gudinnan av våren. Vissa människor tror att påsk har sitt ursprung på grund av den hedniska riter av våren.

Ursprunget till Easter Egg

Enligt theholidayspot.com var i kristen tid, ägget en symbol för nytt liv. Med den kristna beskärningen av påsk är att Jesus Kristus uppstod från döda och var bosatt igen, Easter egg kom att symbolisera påsk. Dock enligt history.com, kan färgade påskägg också ha kommit från hednisk tro som en representation av solen på grund av vårdagjämningen.

Ursprung av choklad påskägg

Choklad påsk ägg går tillbaka till Europa på 1800-talet enligt hotelchocolate.com. Det fanns en tradition av att ge chokladägg som gåvor. De första choklad ägg var inte den söt mjölk choklad som många människor känner idag; de var små och gjorda med en mycket bitter mörk choklad. Denna choklad ägg tradition snabbt i hela Europa, och är nu en tradition världen över.

Variationer

Det finns många varianter av en choklad påskägg. Vissa är söt och krämig, medan andra är bitter. Det finns små bita storlek, och ganska stor choklad ägg. Enligt encyclopedia.com, den största choklad påsk ägg väger 1950 kg och är 27 fot, 3 inches tall. Några choklad ägg är ihåliga, medan andra är fyllda med en kräm eller andra söta fyllning.

Popularitet idag

Choklad ägg påsk är en mycket populär påsk-godis. Barn världen vakna upp på påskmorgonen att hitta en choklad påskägg som väntar på dem. Med deras historia, smak och mängd är det inte konstigt att de har sådan en följande. Nästan varje år finns en godis företaget kommer ut med en ny version av den choklad ägg.