mynewspapers.net

Historien av konstgjorda blommor

Historien av konstgjorda blommor


Blommor har varit en betydande en del av de flesta kulturer i århundraden. De flesta sorter är lättfördärvliga efter styckning och konstgjorda blommor ger en varaktig ersättning. Historien av konstgjorda blommor är spårbar tillbaka hundratals år och involverade flera länder.

Silke blommor av Kina

Kina gjorde silke blommor hundratals år sedan för extravaganta arrangemang som var del av konstnärliga visar i bostäder, palats och platser för tillbedjan. Skapelser var för personligt uttryck och inte kommersiellt säljs.

Italiens bidrag

Runt 1100-talet började italienarna crafting konstgjorda blommor från silkworm kokonger färgade olika färger. De var de första att sälja deras konstgjorda blomsterarrangemang.

Frankrike förskott verksamheten

Fransmännen snabbt lärt sig de italienska teknikerna och av 1300-talet dominerade den konstgjorda blomstermarknaden. Deras regeringstid varade i hundra år. I början av 1800-talet introducerade svenska invandrare konsten till Amerika.

Viktorianska influenser

Opulence dikterade den viktorianska eran och konstgjorda blommor omfattas allt från mantlar till tabeller och ledstänger. Som internationella handeln blomstrade, började konstgjord blomma material inkludera importerade crepe, tunt, satin, gasväv och sammet.

Florist påskrift

På 1920-talet började florister använda konstgjorda blommor för att öka naturliga blomsterarrangemang när vissa blomma typer var inte tillgänglig eller för dyr att vara praktisk.