mynewspapers.net

Historien av brittisk mat

Historien av brittisk mat


Identiteten för mat i Storbritannien har genomgått många olika förändringar under de senaste århundradena. Många av de rätter som serveras på de brittiska öarna idag har ursprung från redan under medeltiden. Efter den viktorianska eran, som införde gemensamma tulltaxan som tre-rätters middag, brittisk mat upplevt en period av dåligt rykte, men har nyligen börjat återvinna. Brittisk mat är mycket betecknande för det tempererade klimatet i landet, men har också varit utsatta för yttre påverkan.

Historia

Jordbruksmetoder av de romerska och Norman perioderna i England påverkade av recept och kulinariska atmosfär i tidig kök lång efter dessa epoker var genom. Stewing och fyllning olika gård och kött från dessa perioder, som rostning och krydda. Wales var känd för att höja får, så lamm med mynta sås var en stapelvara walesiska maträtt. I England, har rätter som biff och njur paj, smällare och mosa och Yorkshire pudding inbäddade sig i mat historien av landet. Några av dessa traditioner som förts över till den europeiska kontinenten och därefter, särskilt under höjden av handel och kolonisering i de 17th och 18th århundradena.

Missuppfattningar

Det är en senare men vanliga myt bland vissa människor är att mat i Storbritannien är dålig smak och illa förberett. Samtidigt fanns det många influenser som bidrog till nedgången av mat i Storbritannien under 1900-talet, det har sedan dess varit en återfödelse av engelska köket, på grund av minskningen av samlas produktion av livsmedel som leder till ökad kvalitet, ökningen av matlagning TV som ledde till en större medvetenhet om kvalitet matlagning bland arbetarklassen , och fusion av rätter från det europeiska fastlandet och bortom.

Anglo-indisk mat

Historien av brittisk mat


Kanske har den största påverkan på nuvarande engelska köket kommit från den indiska subkontinenten, på grund av den brittiska ockupationen det som varar från 1858 till 1947. Precis som brittiska kockar hade levande i Indien en effekt på traditionella indiska rätter, så gjorde tvärtom hålla sant, och även populära rätter anses vara indiska fare idag var uppfann eller antagits av brittiska kockar. Några exempel på detta är mulligatawny soppa, kyckling tikka masala och FISKRISOTTO, den senare som togs till Indien av skotska trupper, där det antogs i gemensamma biljettpris för landet.

Moderna rätter

De vanligaste rätter med brittisk mat inkluderar den engelsk frukost med ägg, bacon, korv, vita bönor, en halv tomat, Rösti och antingen stekt bröd eller rostat bröd, fish and chips, rostbiff och potatis och en curry. Men brittiska medborgare har blivit allt mer dras till både vegetarianism och ekologiska produkter, och har man en ytterligare ansträngning att förnya de pubar och restauranger där mat serveras. De större städerna på öarna, från London till Dublin och Edinburough, börjar innehåller de bästa matställena i världen.

Förenta staterna effekt

Historien av brittisk mat


Den snabbmat-rörelse som började i USA slog Storbritannien snart därefter, och nu de flesta stora kedjor finns där, som Burger King, Taco Bell och KFC, men detta har också lett till en rad brittiska har sitt ursprung i snabbmatskedjor, inklusive Wimpy, lilla kocken och Spudulike, en skotsk snabbmat företag som specialiserar sig på fylld bakad potatis.