mynewspapers.net

Historien av Battenburg spetsar

Historien av Battenburg spetsar


Battenburg spetsar, även känd som batten spetsar, är en typ av tejp spets som var mycket populär i 1930- och 40-talet, enligt webbplatsen spetsar Fairy. Exempel på Battenburg spetsar har utvecklats framför allt i Amerika och Japan.

Ursprung

Enligt webbplatsen E Honcho har Battenburg spetsar utvecklats av en Lacemakeren i Amerika. Spets var uppkallad efter regionen Battenbalg i Tyskland eftersom Lacemakeren hoppades det skulle blivit populärt med Tysklands elit.

Europeiska influenser

Battenburg spetsar har utvecklats baserat på Batten spetsar populära i Tyskland. Batten spetsar började sprida sig över hela världen i 1800-talet, enligt E Honcho.

Typ

Battenburg spetsar är en typ av tejp spets, enligt webbplatsen epoker av elegans. Tejp spets är tillverkad av remsor av tyg, känd som band, som är smyckat med handstitched handarbete.

Egenskaper

Enligt webbplatsen spetsar Fairy kännetecknas Battenburg spetsar av enkla modeller med tjockare band än andra typer av tejp spets. Centrum av spetsar mönster kan vara fast eller öppen.

Asiatiska historia

Den första fabriken att skapa batten spetsar i Japan öppnade 1898, enligt E honcho. För år var batten spetsar svårt att göra eftersom tyget hade som ska importeras. Utvecklingen av vävning maskiner i 1900-talets början hjälpte batten och Battenburg spetsar upphov till popularitet i Japan.