mynewspapers.net

Hippie sovrum idéer

Hippie sovrum idéer


Länge efter 60, är idéerna av hippierörelsen fortfarande inspirerande. Inte bara det, men den hippie utseendet är i mode, vilket innebär att många bitar kan köpas från hyllan. Du kan också bara göra din egen sak - som är ännu mer sant hippie anda.

Skapa din egen Hippie Pad

Gör en lista över vad du älskar om 60-talet. Är det musiken? Politiken? Den psykedeliska konsten? Besluta vilka aspekter innebär mest till dig och samla några affischer som speglar dina intressen. Dessa kan vara reproduktioner av bandet affischer för Beatles, Jimi Hendrix och Grateful Dead, eller inspirerande affischer med citat från Martin Luther King Jr. Om du kommer för en psykedelisk utseende, hitta affischer av konstverk med ljusa färger och surrealistiska bilder. Du kan också använda reproduktioner av tidningen och tidningen täcker.

Gör det själv

Många av delarna av hippie utseende är lätt att göra själv. Måla väggarna i en ljus orange eller groovy lila. Beroende på utseende du går för, kan du måla geometriska former och ett stort tecken på fred. Kom ihåg att små brister är bara ett sätt att visa att målningen var gjort för hand. Häng färgglada sjalar på dörrarna och gobelänger på väggarna. Lägg till några MACRAME planteringsmaskiner och några delar av pärlor för att slutföra utseende. Försök att söka butiker sparsamhet för årgång redskap att slutföra effekten. En klänning i fel storlek kan hängas på väggen som dekoration. Detta är en stil som blir mer äkta om du gå lite överstyr.

Vädja till sinnena

Lavalampa var en stapelvara i varje hippie pad, men du behöver inte sluta där. Lägg till dekoratör lyktor täckt med pärlor och exotiska mönster för en funky effekt. Använd röd och blå lampor för att förhöja stämningen. Den estetiska hippien är inte bara visuellt. Skapa en fullständig sensorisk upplevelse genom att vädja till sinnena för beröring, ljud och lukt samt. Hänga en pärlstav gardin innanför sovrumsdörren så att du kan känna dig också höra övergången till din privat utrymme. Använda lurviga täcker för din kuddar eller välja en extra fuzzy kasta matta. Lägga till små klockor att vädja till ljud också. Luktsinnet är en av de mest kraftfulla minne triggers. Detta kan anropas med rökelse eller ljus. Om öppen eld är inte tillåtet i ditt rum, kan du också använda öppna skålar potpurri och kryddor.