mynewspapers.net

Hippie frisyr från 60- & 70-talen

Hippie frisyr från 60- & 70-talen


Hippierörelsen började på 1960-talet som uppror mot sociala och politiska överensstämmelse. Hippies uttryckte deras bristande överensstämmelse på sätt som de bar sina kläder och sitt hår. Hippies uttryckt en motvilja för de produkt-dränkt frisyr av den 50- och 60-talet och istället omfamnade en naturlig metod till hår. Hippie filosofin av hår förts över till mer socialt omfamnade natural-utseendet av 70-talet.

Lång och naturliga

Den mest igenkänningsbara inslaget i en hippie hår stil är längden. Både män och kvinnor växte håret lång, Sky samhällets självpåtagna modetrender av hög och tätt hår nedskärningar för män och axel-längd bobs för kvinnor. Luggen var ett valfritt hår val, men de flesta hippies gynnade en all-over långt hår stil. Av 70-talet, blev långt hår del av mainstream mode för män och kvinnor inte längre om införande av hippie stereotypen.

Hår flätor som Styling-verktyg och tillbehör

Eftersom hippies föraktade stylingprodukter och verktyg som hårspray och locktänger, omfamnade de med hopplöst rakt hår alternativa metoder för att skapa vågigt hår. Om det var en stor fläta eller flera små flätor, en kvinna flätad blött hår och tillät det att torka över natten eller för en hel dag. Sedan kvinnan bort flätan, lätt finger kammade håret, och lämnade hennes hår i lättflytande, vågiga tillstånd. Förutom att skapa vågigt stilar, flätad kvinnor sektioner av hår vid tinningarna till sjal över huvudet som en naturlig huvudet bandet. Alternativt kan en fläta på antingen temple drog tillbaka och bunden baktill av huvudet.

Hippie pannband

Hippie frisyr från 60- & 70-talen


Till skillnad från de vanliga pannband som bunden hår från ansiktet, antog hippies pannband som omringade i pannan. Dessa pannband var knuten baktill av huvudet och ofta hålls på plats av stiften. Långt hår flödade fritt under pannband förbättra sammanställning mellan hippie och samhälleliga frisyrer. Pannband kunde vara pärlstav, Flätat läder eller band. Som en del av pannband hippierörelsen blev snusnäsdukar också på modet bland hippies.

Afro

Go-naturfilosofi förkroppsligade inte bara hippierörelsen, men medborgarrättsrörelsen också. Afro-amerikaner och curly-haired Kaukasier lika som sina mindre lockar gratis. Med hjälp av ett hår plocka att separera lockarna och skapa volym, män och kvinnor lekte fluffiga, bubbla-liknande frisyrer i stället för att tämja deras lås med kort hår skär, kemiska plattång och fett hårprodukter.

Accessorising

Men fria från kemiska produkter och uppvärmd hår verktyg, lämna hippies inte sitt hår avskalade. Förutom de hippie pannband bar hippies blommor--både verkliga och konstgjorda--nålas eller flätad i sitt hår. Kvinnor vävde band till sina flätor eller bunden dem löst bland gratis flödande hår.