mynewspapers.net

Hinduiska seder: baby gåvor

Hinduiska seder: baby gåvor


Hinduismen utövas av många människor, individer eller från Indien, vilket även där religionen har sitt ursprung. Baby duschar är en del av den hinduiska anpassat. En baby shower kallas "Godh bharai" i norra Indien, "IB" i Bengalen, "Seemandham" i Kerala och "Valakappu" i Tamil Nadu. Även om firandet har olika namn och ritualer, är dess väsen densamma, som är att påkostade den blivande modern med presenter till sitt barn. Om du ger baby gåvor till personer av den hinduiska tron, är sedan veta den tillhörande hinduiska seder och typer av presenter som passar bra.

Babykläder

Att ge babykläder till den blivande modern är ett praktiskt val. Välja babykläder som kan bäras av båda könen, särskilt om du har ingen aning om barnets kön. För en personlig touch, kan du välja traditionell indisk slitage i form av en baby sari, att göra tillfället mer meningsfullt. Blivande mammor i allmänhet är tacksam att få babykläder. Välj kläder som barnet kan bära i flera månader.

Smycken

Något av de värderade hinduiska är att pryda den gravida modern med smycken. Smycket fungerar som en släktklenod kan överföras till barnet. Guld och silver bangles eller charm ges vanligen till en mother-to-be. Hinduer tror charm föra ett långt och framgångsrikt liv till familjen. Du kan också ge en silver medaljong som mamman kan sätta sin bild och sin bebis bild. Medaljongen kan överföras till barnet.

Pengar

Pengar är också ges till en mother-to-be som en gåva till sitt barn. Tidigare erbjöds silver rupier som baby gåvor. Hinduer tror mynten föra lycka och rikedom till familjen. I det moderna samhället men har pappers-pengar blivit en godtagbar gåva. Om du väljer att ge pengar till en blivande hinduiska modern, ge valörer där den sista siffran är en, som £20, £33 eller £65, eftersom hinduerna anser att siffran ger framtida välstånd och framgång.

Statyer

Ett annat sätt att visa respekt till den hinduiska kulturen är att ge en blivande modern en staty av hinduiska gudar eller gudinnor. Att ge henne sådan gåva visar att du hedra hennes kultur och hoppas att barnet alltid är guidade och såg över av hinduiska gudar och gudinnor. Det är också ett sätt att berätta för mamma som du be för henne och hennes barn.