mynewspapers.net

High school projekt med enkla maskiner

High school projekt med enkla maskiner


En enkel maskin är ett enkelt verktyg som gör arbetet enklare. Det finns sex typer av enkla maskiner: skruv, Kil, remskiva, lutande plan, spaken och rullar-och-axeln. Gymnasieelever kan använda enkla maskiner att lära sig om Newtons lagar i kraft. Vissa projekt är mycket enkel, men andra kräver kreativitet och kritiskt tänkande.

Remskivor

Instruera dina elever att inrätta ett system med tre till sex remskivor. Berätta för dem att den grupp som kan använda minst mängd kraft för att lyfta 1kg med deras system kommer att vinna. Be dem att ta i leveranser från hem, men inte låta dem använda premade remskivor. Använda en spring-skala för att mäta mängden kraft som krävs för att lyfta vikten med varje system. Ge det vinnande laget ett pris.

Rube Goldberg serien

Instruera dina elever att kombinera flera olika enkla maskiner i en serie att utföra en uppgift. Denna typ av serien är känd som en Rube Goldberg bearbetar med maskin, uppkallad efter uppfinnaren som används för att rita tecknad film som skildrar sådana system. Erbjuder ett brett utbud av material, såsom prismor, linjaler, uppstoppade djur, leksaksbilar, krokar, band eller ballonger, eller har dem föra sina egna material hemifrån. Ange ett minsta antal enkla maskiner att serien måste innehålla, och ange ett kollektiva mål, till exempel klämma en tub med tandkräm eller knäcka ett ägg.

Grön Design

Utmana dina elever till design en enkel maskin (eller serie av enkla maskiner) som bidrar till en miljövänlig livsstil. Studenter kan omforma befintliga objekt för att använda mindre energi, eller de kan utforma en helt ny en. Förse dem med aktuell forskning om användning av enkla maskiner att skära ner på fossila bränsleförbrukningen och diskutera hur enkla maskiner kan göra arbetet lättare, som kräver mindre energi för att utföra ett jobb. Sätta eleverna i grupper och be dem att ta material från hemmet. Göra design en tävling för att uppmuntra samarbete och full kraft.

Bilar

Riktiga bilar är full av enkla maskiner, speciellt hjulaxeln och system. Studenter kan designa grundläggande bilar att bättre förstå hur dessa enkla maskiner fungerar. Ge varje grupp studenter en råttfälla. Berätta för dem att designa en bil som drivs av något annat än våren på Råttfällan. Låta dem använda material de vill lägga till bilen, såsom CD-skivor eller pappershandduk rullar för hjulen. Tillhandahålla material såsom skruvar, skruvmejslar, trä scraps, tråd eller sträng, lim och diverse hantverk, men låt dem ta in någon extra material som de tror kan vara användbara. Håll biltävlingar eller mandat att varje bil måste kunna resa ett visst avstånd.