mynewspapers.net

Hemlagad ekologisk skönhetstips

Hemlagad ekologisk skönhetstips


Det finns massor av sätt att använda ekologiska råvaror för att göra hemlagad skönhetsprodukter. Dessa kan variera från produkter som håller ditt hår friskt till produkter som håller huden återfuktad och ren. Många organiska hemlagad skönhetsprodukter kan göras med ingredienser du kanske redan har. Gurka, exempelvis kan användas i att producera en hemmagjord toner.

Orange Scrub

Detta är en mycket lätt hud scrub att göra och använder endast hälften av en orange och ett par matskedar majsstärkelse. Enkel pressa apelsinen så töms alla massa- och juice i en skål. Krama hårt och få så mycket innehåll som möjligt. Tillsätt 4 msk majsstärkelse och blanda väl. Blanda tills du är kvar med en slät smet. Skrubba i huden efter en dusch och skölja bort.

Torr schampo

Torrschampo är schampo som används mellan bad att befria hår av alla överflödiga oljor eller duschar. Detta är ett enkelt recept på en torr schampo som innehåller endast en ingrediens: majsstärkelse. Majsstärkelse användas i matlagning för att förhindra socker från klumpförebyggande, en process som orsakas av fukt. Denna samma funktion kan vara användbara för att förebygga hår från att bli fet. Bara strö 1/2 kopp majsstärkelse på ditt hår och hårbotten. Låt det sitta i en eller två minuter och borsta ut ordentligt.

Hår olja

Detta hår olja kommer att hålla ditt hår friskt, och detta recept bör göra tillräckligt för att hålla dig cirka sex månader. Den hår oljan hjälper distribuera de naturliga oljorna i håret om det används korrekt, och är tillverkad av naturliga mineral oljor. Blanda 29,6 ml. rosmarinolja och 3,54 gr. lavendelolja. Sprida några droppar på din hårborste med din handflata. Borsta håret ordentligt. Hålla blandningen i en sval, mörk plats.

Hand Exfoliant

Den här peelingen kan återfukta dina händer och förhindra att huden blir alltför torr. Av exfolierande kommer det också bli händerna av överskjutande döda hudceller. Du kommer att behöva blanda 29,6 ml. malda mandlar, 1 tsk citronsaft och honung och 2 tsk solrosolja. Blanda tills det är en jämn pasta. Använda 1 msk i taget och helt enkelt gnugga i dina händer för en eller två minuter och skölj.