mynewspapers.net

Hemlagad ekologisk jord gödselmedel

Hemlagad ekologisk jord gödselmedel


Innehåller syntetiska jord gödselmedel kväve, kalium och fosfor i rena former för att leverera nödvändiga snabbt näringsämnen till odling av växter. Organiska gödselmedel består av växt- och materia som bryts ner långsamt, som ger växter med en mer långvarig tillförsel av näring. Kommersiella beredningar av organiska gödselmedel kan köpas på trädgård utbudet butiker, men de är ofta dyra. Kostnadsmedvetna trädgårdsmästare kan göra sina egna organiska gödningsmedel helt enkelt genom att kombinera några ingredienser tillsammans.

Att göra hemlagad gödselmedel

Den primära delen av hemgjorda organiska gödningsmedel är utsäde måltid, en biprodukt av vegetabilisk olja som används för att mata livestock. Utsäde måltid, som kommer från solrosor, sojabönor, bomullsfrö och linfrö, kan ge växter med den samma kvävgasen, kalium och fosfor finns i handelsgödsel. För en billig och lättillgänglig alternativ till utsäde måltid, ersätta gräsklipp. Pulveriserad kalksten, känt som kalk, lägger till kalcium hemmagjord växtnäring. Tre vanliga varianter av lime--jordbruks kalk, dolomitisk kalk och gips--kan läggas i någon kombination till gödselmedel receptet. Benmjöl och kelp måltid är valfria tillägg som försörjer växten-vänlig näringsämnen. Benmjöl, tillverkad av grovt-marken djurben, ger en extra källa av fosfor, medan kelp måltid, tillverkad av torkad tång, ger en mängd olika mineraler som främjar hälsosam växters tillväxt. Dessa gödselmedel ingredienser kan köpas online och vid trädgårdsarbete centrum och gård leverans butiker. Köpa i bulk kvantiteter är det mest kostnadseffektiva alternativet. För att göra gödselmedel, kombinera fyra delar utsäde måltid med en del kalk, en del benmjöl och en del kelp måltid. Mäta ingredienserna inte vikt i volym. En stor plasthink gör en bra behållare att blanda och lagra gödseln. Eftersom organiska gödningsmedel är mindre potent än syntetiska gödselmedel, måste använda mer i trädgården för att uppnå samma resultat.

Flytande gödselmedel

Ett näringsrikt flytande gödselmedel kan ge växter en extra impuls. Någon form av gödsel, med undantag för parasit-ridit gödsel av hundar och katter, kan användas för att göra flytande gödselmedel; men fungerar kväverika hönsgödsel särskilt väl. Kombinera gödsel med en lika stor mängd vatten och låt blandningen brygga för minst en vecka. För att använda som gödselmedel, kombinera en del av gödsel blandningen med tio delar vatten innan sprida det över trädgården. Ett alternativ för gödsel-fritt flytande gödselmedel kan göras genom att blanda rensa Urklipp med en lika stor mängd vatten och låta det sitta i minst tre veckor. Denna blandning bör också kombineras med tio delar vatten före användning.