mynewspapers.net

Hemgjorda jord test sond

Hemgjorda jord test sond


Smutsa sonder hjälper dig att kontrollera fukt graden av din jord när bevattning växter. Inte bara dessa enheter håller dig från övervattning eller torkar ut dina växter, men hemmagjord sonder också kan du samla ett jordprov kan du ta till din lokala county förlängning office för att testa. Detta är värdefullt för att ta reda på din markens pH-värde, eller nivå av syra och Valens, vilket påverkar hur dina växter växer, enligt University of Missouri.

Instruktioner

• Hitta en ihålig stål Golfklubb axel att använda som din mark sond. Kontrollera att skaftet är lite mer än 3/8 tum i diameter och ca 4 fot lång. En lång stav gör sonden lättare att använda. Avskuren av chefen för golfklubben med en Röravskärare och kasta bort. Göra cut 3 inches till 6 inches från klubbens head.

• Gör ett hack i slutet av stål baren, där Golfklubb huvudet brukade vara, med hjälp av en slipskiva. Börja slipa mellan 1/4 tums och 3/8 tum från slutet av staven, att se till att denna första snittet är parallell med den rod slutet cut.

• Slipa så att snittet går ner till halva diametern av stången och fortsätta slipning mot golfklubbens grepp område så att du har skapat en 3-tums kortplats. Gå tillbaka i slutet av 3-tums facket som är närmast till området grepp så tar upp full rod diameter.

• Rensa ut 3-tums facket och den rod slutet skära med en metall rundfil. Borsta bort eventuella metallspån.

• Testa din hemgjorda jord sonden. Tryck den rod slutet skära i marken så det tränger igenom marken. När du drar sonden ur marken, har du en smutsa kontakten-- eller prov av jord--i 3-tums facket. Knacka på smutsa sonden och släppa jordprov från skåran för fukt och pH test.