mynewspapers.net

Hemgjord treestativ stegeI de flesta situationer är det enklaste och mest effektiva sättet att jaga rådjur från en förhöjd treestativ. Om du har en plats där du vet att du kommer vara på jakt efter år framöver, kan du inte slå en hemmagjord trä träd stå för all bekvämlighet. Du slipper oroa dig ställa in stativet i början av jakten eller ta den och släpa tillbaka till lastbilen i slutet av jakten. Om du tar din tid och gör ett bra jobb bygga montern och säkra den till träd, kan du räkna på jakt av som står i år-- och kanske årtionden--framöver.

Instruktioner

• Lägg ut de två 16-fots 2-av-4-tums brädor på en plan yta 18 inches isär. De kommer att fungera som benen på din stege. Samla 10 18-tums bitar av 1-av-4-tums brädor, som kommer att fungera som stege stegpinnar. Start 18 inches från botten, placera den första styrelsen 1-tums-av-4-tums platta över benen på stegen, spola i båda ändar. Lägg två skruvar i varje sida. Upprepa varje 18 inches. Lägg inte en ringde högst upp på stegen.

• Skruva fyra 3-fot avsnitt av 2-av-4-tums brädor tillsammans för att bilda en fyrkant, med två sida balkar kör mellan fram och tillbaka balkar. Det kommer att vara ramen för din plattform. Mäta nio inches i från vardera sidan och placera de återstående två 3-fots längderna av 2-av-4-tums brädor löper vertikalt från framsidan till baksidan. De kommer att tjäna som centrum stöd balkar, och det bör vara exakt 18 inches dem emellan.

• Låg i nio 3-fots avsnitt 1-av-4-tums brädor horisontellt överst på din plattform ram. Satte två skruvar i varje ände och var och en av de två vertikala stöd balkarna, för sammanlagt åtta skruvar i varje planka.

• Ta stegen, plattformen och de återstående material in i skogen på valda stå plats. Välj ett träd mellan 18 och 30 inches i diameter.

• Placera plattformen på sin sida och skjut upp på stegen under framsidan av plattformen så att toppen av stegen benen textilelektroderna mot två centrum stöd balkar på plattformen. Stegen ska vara vinkelrätt till plattformen eller i en liten vinkel utåt mot botten.

• Använd en ½-tums bit för att borra en pilot hål går igenom den ringde och balken på vardera sidan. Använder ratchet, placera en 4-tums hex bult, ½-tums diameter, genom varje sidan, säkra den på baksidan med en bricka och en mutter.

• Kör en 6-fots 2-av-4-tums ombord från den baksida änden av varje centrum stöd bom tillbaka till varje stege ringde, också att säkra dem med hex bultar. Dessa hängslen ytterligare säkra plattformen till stegen.

• Höja stativet upp mot trädet så att plattformen är nivå och basen av stegen har fast fot på marken. En annan person eller två kommer att behövas för att samla in stativet. Använd en förlängning stege för att säkra tillbaka strålen av plattformen till trädet med tre lag bultar. Börja genom att borra ett pilot hål i centrum av styrelsen med lite 3/8-tums. Sedan med en spärrfunktion, skruva en ½-tums diameter lag bult genom styrelsen och in i trädet. Lägga till ytterligare fördröjning bultar på vardera sidan av centrum, vinklad in mot centrum av trädet.

• Kör en 6-fots 2-av-4-tums styrelse från en plats i mitten av den vänstra stege ben till träd, säkra den på stegen med en enda hex bult och trädet med minst två lag bultar. Gör samma sak på höger sida av stegen.