mynewspapers.net

Hemgjord trådlösa antenner för bärbara datorer

Hemgjord trådlösa antenner för bärbara datorer


Till skillnad från vanliga antenner finns på de flesta trådlösa enheter för bärbara datorer, erbjuder high-gain trådlösa antenner högre nivåer av signalstyrka och utbud. Dessa enheter är dock dyra. Du kan bygga en hemmagjord trådlös antenn från vanliga hushållsartiklar och några billiga specialitet delar från en datorbutik. Den färdiga produkten kan kopplas till en USB-dongle för trådlöst nätverk eller ett PCMCIA trådlösa nätverk kort med en avtagbar antenn.

Instruktioner

• Öppna ena änden av metall maten kan. Tvätta den kan grundligt för att ta bort matrester.

• Åtgärd 2.07-tummen upp från sluten av kan med en linjal och markera platsen med en permanent spritpenna. Använda en elektrisk borr 5/8. borra ett hål i centrum av kontakten märkt placering ungefär storlek. Borra fyra extra hål för bultarna.

• Trimma 12-gauge koppartråden med avbitare att föra den totala längden av tråd och mässing röret till 1,21-inches. Löda koppartråden på tunna rörformade slutet av kontakten.

• Anslut lödde av kontakten till kan genom det stora hålet, lämnar honkontakt portion utanför kan. Säkra kontakten med fyra bultar och muttrar. Sätt in cheferna för bultarna genom inre av kan och dra åt muttrarna på bultarna från utsidan.

• Fäst den manliga slutet av förlängningskabeln på mount-kontakten. Anslut den andra änden till kontakten på trådlös router eller kortet.