mynewspapers.net

Hemgjord trä rökpipor

Hemgjord trä rökpipor


Trä rökpipor som är handsnidade ofta är eftertraktade av samlare, och kan vara en rolig hobby. Många människor gillar att skära trä. Carving rör av trä kan vara ganska kreativ och ofta rören är inredda på avsnittet skål med intrikata, personlig sniderier. Människor som röker piptobak kan använda sina egna rör, eller bildhuggarmaskiner kan bara njuta av denna konstform av träbearbetning.

Instruktioner

• Få en bit av lönn block från en lokal järnaffär som säljer trä. Dra ett rör på trä bit i form av ditt val, eller om du inte är konstnärligt benägna, klippa ut bilder av rör som intresserar dig från pipe tidskrifter och använda en som en blåkopia spåra en pipe formen på blocket lönn med en penna.

• Kontrollera att röret är tillräcklig storlek, som den faktiska tidningen storleken på ett rör kan vara mindre. Mäta skaftet och markera på block 4 1/2 inches, och skål slutet själv bör vara 1 till 1 1/2 inches lång.

• Borra ett utkast till 1/16-tums hål i centrum av röret med hjälp av en drill press med en 1/16-tums borr. Borra ett hål i den skål delen av röret med en 1/2-tums borr. Kontrollera att rök flödena på lämpligt sätt genom röret skålen och ut i andra änden av stammen. Röken kommer att flöda på lämpligt sätt om både förslag till hålet och skål hålet borras till dessa storlek krav.

• Använd en drill press för att borra ett hål i centrum av röret stammen. Kontrollera att hålet är inte större än 1/16 tum. Använd en borr av denna storlek för att eliminera behovet av att mäta och få det ner snabbt på röret stammen en gång, att se till att borr går hela vägen igenom.

• Tälja i trä röret ur blocket för hand, eller om du inte vill skära trä, använda en bandsåg snabbt och effektivt skära röret ner till storlek. Använda sönderfall för att släta röret ner till storlek, när de större bitar av block är sågat bort.

• Ta 220-slippapper och slipa röret när utformningen är klar. Rulla sandpapper till en tunn tubulär form, och sand inuti stammen för att ta bort allt trä som är lös eller grov. Du vill inte andas in det eller har den del av den wood splinter under lågan. Kontrollera att röret ser ut som ett rör, med rundade kanter och tubulär stam.

• Rista alla typer av symboler eller mönster som du vill ha på din pipa med en skarp carving verktyg. Slipa bort allt löst trä och ta bort trädamm med en liten pensel. Hålla röret ett vanligt trä i sitt naturliga tillstånd, eller använda pipe lack, en som är gjord för efterbehandling hemlagad rör, och päls i röret med lack, med hjälp av en liten konst pensel. Låt torka, och använder en annan lager, om så önskas. Vänta tills röret är helt torr innan du använder.