mynewspapers.net

Hemgjord soldriven vattenpump

Hemgjord soldriven vattenpump


Solpaneler är robust, lättskött system som omvandlar solljus till elektricitet. På platser där kraftledningar är inte tillgängliga och vindkraften är opålitlig, kan solenergi vara det bästa svaret för att driva en vattenpump. För användning som fyllning eller avvattning lager dammar och bevattning pumpa program i avlägsna ställen, kombinationen av solpaneler och en DC pump är idealiska. Även om de har lägre pumpkapacitet, kan DC pumpar makt krav uppfyllas av erforderligt antal solpaneler som ger en kostnadseffektiv lösning.

Hur mycket vatten behöver jag?

En soldriven DC pump kommer att leverera en långsam, stadig ström av vatten under dygnets ljusa timmar. Ett måttligt-stora system ger dig cirka 350 gallons per dag, beroende på solen tillgänglighet, pump storlek och bra djup. Om du behöver mer vatten, behöver du ett större eller högre-output pump. Denna pump behöver mer makt, vilket innebär mer sol paneler. Detta är en direkt kostnads-relation. När du startar projektet, ge dig själv ett realistiskt krav för vatten som behövs. Genom att välja din real behovskvantiteten, du kan göra själv den mest effektiva, kostnadseffektiva systemet.

Vilken typ av Pump ska jag använda?

En DC (likström) pump kan köra direkt från batteriet. Det allmänt kommer att leverera mindre vatten än en AC (växelström) pump, men kan användas där växelström är inte tillgänglig. Solfångare kan ladda ett batteri. Med hjälp av en växelriktare, omvandlas DC kraften i batteriet till växelström, som skulle kunna användas för att köra en AC pump. Dock laddar ett batteri drar lite ström, kör en omvandlare använder mer makt, och AC pump motorer är mindre strömsnåla än pump likströmsmotorer. Dessa staplade ineffektivitet menar du behöver många fler solpaneler att köra detta system än vad du behöver för en all-DC-system. Medan en DC-pump är ett bra alternativ när kraftledningar inte runt, byta batterier eller hålla ett fordon kör till makten är din pump inte en bra långsiktig strategi. Lyckligtvis leverera solpaneler likström. En solfångare eller panel matris fungerar under dagen som om de var en ständigt förnya uppsättning batterier. Anslut din DC pump till din brunn. Anslut din solpaneler (se resurser för en sol utrustning kalkylatorn), utgången till DC pumpen. För bästa resultat, flöda vattnet-utgång till en uppsamlingstank så att pumpen kan köra hela tiden medan det finns ljus; på så sätt har du vatten när som helst på dagen eller natten. DC vattenpumpen kan köra direkt från produktionen av din solpanel. Bättre lösningar inkluderar handkontroll pump spänning för att stänga av pumpen när uteffekten från din solpaneler är låg. Också, med fler solfångare än du behöver för att driva pumpen direkt, men lagra överskott makt i ett batteri, kommer att ge du pumpa tid efter att solen har gått.

Vilka är begränsningarna?

Bortom mekaniska haverier är soldriven system beroende av tillgången av solljus. Om ditt område är benägna att långa perioder av tunga mulet, behandlas du låga flöden eller ens utan flöde dagar pumpade vatten. Solpaneler är robusta, men kan skadas av hagel eller andra tuffa väderförhållanden. Ta närvaron av kraftiga vindar i beaktande när du väljer din panel montering platser. Mer effektiva solpaneler (mono-kristaller eller något mindre effektiv poly-crystal typerna) är föremål för "fyllning". Detta innebär att om en full rad eller kolumn i dina solpaneler celler är blockerad från solljus, får du ingen makt. Att undvika skuggiga områden är möjligt när du väljer din plats för montering av en panel, men våta löv kan orsaka en avlägsen, oövervakad plats förlora makten i dagar, med en förlust av pumpa.