mynewspapers.net

Hemgjord polymerlera

Hemgjord polymerlera


Krama det, forma det, forma det, måla den--vad du gör det, polymerlera är perfekt för modeller. Den kommersiella produkten, tillverkad av polyvinylklorid (PVC), är populär bland barnen, hobby och film yrkesverksamma. Bakat hårt i ugnen, inte det varp, krympa eller förlora sin färg. Om du inte lust att baka, kan du göra din egen polymerlera, från hushållens ingredienser. Det ska härda några dagar, i en varm, luftiga rum.

Ingredienser

Blanda i en skål, en kopp vetemjöl och en kopp majsstärkelse. Gör en brunn eller depression i centrum av den blandningen med fingrarna. Häll i de väl en kopp vitt PVA lim, den typ som säljs för barnens konstprojekt.

Blanda

Rör ingredienserna ihop ordentligt, med hjälp av en sked. Detta är sannolikt att vara hårt arbete, som blandningen börjar mycket klibbiga och bastant. Håll omrörning, ritning det torra pulvret från kanten av blandningen i sin våta centrum. En deg-liknande boll av lera former så det torra pulvret absorberas gradvis.

Färga

Gnugga några droppar babyolja i handflatorna. Detta hjälper till att mjuka upp leran när du arbetar det och stoppar saker sticker till dig, alltför. Nyp av en bit av lera och rulla den mellan handflatorna, tillsammans med en droppe av akrylfärg. Arbeta i leran mellan handflatorna tills alla färgen har absorberats och du är kvar med en liten boll av lera som är en jämn färg.

Modellering

Gör små bollar av lera i alla färger du behöver. Skulptera eller modell din lera i oavsett form eller design du vill ha. Täcka modellen tätt med en plastpåse om du måste lämna det ett tag, så det är fortfarande mjuka och följsamma när du returnera den till det.

Härdning

Sätta din färdiga skapelse i en varm, torr plats där det är ostört och där luften kan cirkulera fritt. En hög hylla är ett bra val. Lämna din modell i två till tre dagar, tills det har torkat ordentligt och har stelnat helt. Sandpapper, måla eller lacka den färdiga modellen ytterligare, om du önskar.

Lagra

Lagra alla oanvända hemgjorda polymerlera i en lufttät behållare. Placera behållaren på en sval plats, från direkt ljus.