mynewspapers.net

Hemgjord pekskärm

Hemgjord pekskärm


En pekskärm är en typ av display för datorer eller elektronik där displayen är också inmatningsenhet. Pekskärm tabletter och displayer kan bli kostsamt, gör din egen byggnad ett alternativ om du har den tekniska kunskapen.

Tekniken

Det finns flera metoder som används för att leverera touch-baserade kontroller, är metoden frustrerad totala inre reflektion (FTIR) en av det enklaste och billigaste att använda själv. Pekskärmen använder en tunn, genomskinlig akryl yta med ett blad av infraröda LED lampor placeras runt kanten, in i bladet akryl. Slutligen, en infraröd kamera under ytan fångar infraröda LED reflektioner på akryl när du trycker på displayen.

Typer

De två vanligaste typerna av DIY multitouch-skärmar är perifera tabletter och skärmar avsedd för användning i vissa datorer, som en skåp dator som liknar Microsofts yta. Den första typen ansluts till kompatibla datorer ungefär på samma sätt som en mus skulle, medan andra är en del av ett större övergripande system.

Överväganden

Medan olika webbplatser erbjuder instruktioner och guider för att bygga din egen pekskärm (se referenser och resurser), den stilla behöver teknisk kunskap för att du montera hårdvara korrekt och genomföra de program och drivrutiner korrekt. Vissa företag erbjuder kit för antingen specifika datorer eller allmänna-Använd DIY pekskärmar. Medan kit underlättar montering och genomförandet är det oftast dyrare än byggnaden från början.