mynewspapers.net

Hemgjord ost mögel

Hemgjord ost mögel


Bry dig inte köpa en dyr ost mögel--en hemmagjord en kommer att utföra samma uppgift. Använder husgeråd, kommer du att kunna göra en ost gjuta i minuter, komplett med liner, dränering och press. Om du vill din ost en konventionell form, en hemgjord ost mögel kommer fungera.

Hitta en behållare

Du kan göra en hemmagjord ost mögel från valfritt antal husgeråd. Gamla 907gr yoghurt containers kan fungera bra, kan en gammal plast Matförvaring behållare. Undvik att använda aluminium eller koppar, eftersom dessa är reaktiva metaller och de kan läcka ut i osten. Glas är ett bra val om du har möjlighet att borra hål i den. En kort, knäböj, cirkulär form kommer att göra en klassisk snygg ost rullar, men okonventionella former är bra, alltför.

Göra hål för dränering

Måste du slå eller borra hål i din behållare om det inte redan har några. Detta är så att vätska kan rinna från din ost som det trycks ned och börjar att bota. Användningen spikar för att stansa hål i plast eller en diamant spets borr borra i glas. Grovt kan formade hål klippa med sax fungera om du använder en gammal yoghurt behållare eller på motsvarande sätt tunn plast. Hålen bör placeras i botten och sidor av behållaren.

Använd en Liner

Formen bör vara fodrad med cheesecloth. Placera cheesecloth i behållaren. Lägg osten i behållaren ovanpå cheesecloth. Sedan vika sidorna av cheesecloth upp och över toppen av block av ost, helt omfattar det.

Lägga till en Press

Beroende på receptet du väljer, kan du behöva aktivt pressa vätskan ur osten--kan inte gravitation alltid göra jobbet på egen hand. För att göra detta, skär en bit av obehandlat trä, till exempel en skärbräda i form av toppen av innehåller du väljer. Placera det ovanpå osten. Vikt detta med en vattenfylld kannan, en tung sten eller hantel vikter.

Bondens ost mögel

Bondens ost behöver inte en hård mögel eftersom andra ost kanske. Det hänger i en cheesecloth eller andra rent tyg med ett lika brett väva för att ge det en rund form och överflödigt vatten droppar ur hålen på duken. Forma bollar av bondens ost, placera en lagom mängd osten i en cheesecloth och knyta kanterna av cheesecloth tillsammans med garn. Häng cheesecloth från en sträng som bifogas ett skåp handtag eller krok. Låt osten-vattnet droppa i en skål placerad under osten.