mynewspapers.net

Hemgjord Laptop antenn

Hemgjord Laptop antenn


En hemmagjord antenn kan öka utbudet av ett trådlöst nätverk genom att lägga till en större, extern antenn till en bärbar dator. En extern antenn bör öka signalstyrkan för det trådlösa nätverket på den bärbara datorn.

Storlekar och former

Trådlösa nätverk fungerar på antingen 2,4 Ghz eller fem Ghz radiofrekvenser. Eftersom dessa våglängder olika storlekar, kan olika stora antenner plocka upp olika frekvenser. Antenner kan också vara riktad, vilket innebär att de måste vara pekade på en källa eller rundstrålande, som tar emot signaler från valfri riktning.

Konstruktion

Hemgjord antenner kan göras av en kombination av flera olika material, inklusive solid koppar kabel, aluminiumburkar och paj kastruller. Alla antenner måste ha ett sätt att ansluta till den bärbara datorn, oftast genom en extern antenn port och ett avsnitt för att skicka och ta emot signaler, som är oftast gjorda av koppar.

Varning

Hemgjord laptop antenner ska bara kopplas till extern antenn portar. Att skapa en port eller splitsar hemlagad antennen till en intern antenn kan ogiltigförklara den bärbara datorns garanti och skada datorn.