mynewspapers.net

Hemgjord kol luftfilter

Hemgjord kol luftfilter


Aktivt kol kommer att lösa de flesta av ditt hushåll stankproblem. Aktivt kol är vanliga träkol som har behandlats med syre för att öppna upp miljontals små utrymmen mellan kolatomsna. Aktivt kol adsorbs stank från gaser eller vätskor. Adsorbera innebär att illaluktande kolbaserade material pinnar till aktivt kol i alla dessa små utrymmen mellan kolatomsna. Så småningom aktivt kol är fylld med La-on kolatomer och då aktivt kol filter måste ersättas. Aktivt kol är tillgänglig på sällskapsdjur tillförsel lagren, hälsokostbutiker, industriell leverans butiker och online.

Instruktioner

Passiva aktivt kol luftfilter

• Placera ett par matskedar av aktivt kol i fuktig tefat eller askkoppar. Placera den aktivt kol på tabeller eller andra ytor runt i rummet och låt det stå över natten.

• Sätta aktiverat kol i en liten kartong, ca en 6 tums kub. Öppna upp i rutan och lämna den på en diskret plats i ditt rum.

• Skär en bit av lättvikts bomull i en cirkel 8 inches i diameter. Placera ett par matskedar av aktivt kol i centrum. Samla in kanterna på duk cirkel och binda med ett band. Häng påsen i en garderob eller badrum.

Aktiv aktivt kol luftfilter

• Skär ett 20 tum-av-20 tums standard luftfilter i fyra 10-tums rutor med sax. Limma fast bitar till insidan av en 10 tums-av-10 tum-av-10 tums kartong.

• Placera fläkten på ena sidan av rutan som har ett filter bakom den. Spåra basen av fläkten på rutan. Använda den razor cutter klippa och ta bort avsnittet du just beskrivit från kuben.

• Klipp ut en cirkel något större än avsnittet du tog bort på sidan av rutan mittemot från den där fläkten kommer att placeras. Vara försiktig med att skära igenom luftfiltret.

• Fäst fläkten på sidan av rutan där du skurit ut ett avsnitt att rymma den. Använd två delar 5-minuters epoxi. Fläkten skall placeras så att det kommer att blåsa luft från kuben, inte in i den.

• Tejpa ordentligt längst ned i rutan stänga med silvertejp. Fyll rutan med aktivt kol från toppen. Grundligt tejpa den översta stängt och förstärka andra kanterna med silvertejp. Koppla in fläkten.