mynewspapers.net

Hemgjord hydroponiska Fish Tank

Hemgjord hydroponiska Fish Tank


Hydrokultur är ett system för odling av växter utan jord. Enligt University of Arizona, vatten och näringsämnen ges fortfarande till växten men rotsystemet är nedsänkt i ett substrat, som är någon typ av jord. Det är ett dyrt sätt att gården, men det är produktiv och sparar resurser. Skapa din egen hemlagade hydroponiska system, använda en gammal fisk tank för att börja.

Material

En gammal fisk tank kan användas för att skapa en hemmagjord hydrokultur växande system, kallas vatten kultur systemet, där en växande plattform flyter ovanpå näringsrikt vatten. För detta projekt, använda ett 1-inch-thick polystyren som plattform. Ett akvarium pump med slang med en splitter och luft stenar från ett akvarium butik används också. Akvarium filter floss, ordentlig växa belysning och hydroponics näringslösning är andra material för detta projekt.

Konstruktion

Skär polystyren att passa exakt i den gamla fisk tanken. Polystyrenen kommer att sitta över näringslösning till hålla den från att avdunsta, och du kommer att skära hål i den för växterna att växa av. Vara noga med att skära tillräckligt med utrymme för stem tillväxt. Luft rör kommer att bifogas luft stenar och placeras på botten av tanken. Välja lång luft rör som ansluter till luft stenar i botten för att luftpumpen utanför tanken att syresätta vattnet konsekvent.

Näringsämnen

Fyll den gamla fisk tanken med näringslösning i vatten. Placera växterna i snitt hålen. För att hålla växterna på plats, pack filter floss runt stjälkarna så att rötterna dingla i näringslösning. Växande medium som sågspån eller perlite kan användas runt filtret floss, om det behövs. Använd korrekt hydroponics växa belysning för fisk tank system. Växter som sallad eller bok choy fungerar bäst för detta system.

Underhåll

Alger skall kontrolleras i denna typ av system. För att förhindra algtillväxt, var noga med att skydda den nedre delen av akvariet från din ljuskälla. Light uppmuntrar algtillväxt och det bryter också ner näringslösning. Placera kartong eller aluminium folie runt akvariet. Använd hydroponics gödselmedlet endast för din fisk tank system, som vanliga gödselmedel fungerar i marken bara. Också, ett pH test kit bör användas för att bibehålla en neutral pH-balans i hydrokultur systemet.