mynewspapers.net

Hemgjord himmelssäng med nätAffisch sängar låna en romantisk känsla till nästan alla sovrum. Men när denna säng är draperad med nät, romanen tar på en nästan tropisk känsla. Om lockelsen att bygga din egen affisch säng verkar oemotståndlig, ta hjärta. Uppgiften är inte så svårt som det kan tyckas.

Pennor

Kanske är det viktigaste att komma ihåg att inte alla affisch sängar är skapade lika. De flesta affisch sängar är utformade för användning med tunga draperi. Om du vill använda ett lätt tyg, som myggnät, vill du en säng med tunnare, mer känsliga inlägg. Dessa kallas pennor, och sängarna byggt med dem kallas (lämpligt nog) penna post sängar.

Testors

Affisch sängar kommer inte automatiskt har ett tak av alla typer. Det är vanligt att affisch sängar att ha fyra lång inlägg, en i varje hörn, och ingen trädkronorna alls. Ramen som fäster fyrana inlägg tillsammans och stöttar draperi materialet kallas en testor. För en penna post säng som den du kommer att bygga, blir testor ganska ljus, även känslig. Se till att alla planer som du väljer att använda inkludera en testor eller har kamrat planer för att bygga en testor.

Efter att tekniker

Eftersom basen av en penna post himmelsäng kommer att göras med samma robusta konstruktionen som alla andra säng, kan inlägg sig orsaka problem. De måste vara smal och även känsliga utseende nära toppen men tjock och kraftig nära basen. Det finns ett par sätt att uppnå denna balans. En vanlig metod är konforma inlägg, antingen genom att vrida dem på en svarv för runda pennor eller genom sågning dem med en tabell eller bandet sågar för att skapa kvadrerade pennor. I det första fallet, inlägg kommer förmodligen behöva slås i bitar, eftersom några svarvar kommer att vara tillräckligt lång för att hantera hela längden, sedan gick med dymlingar och lim. I det andra fallet måste du såga av långa smala kilar av trä och sedan sätta tillbaka dem med tejp; i annat fall resulterar ytterligare sågning i ojämna vaxljus på de återstående sidorna. En annan möjlighet är att skapa inlägg med lager. Börja med en lång, tunn, fyrkantiga inlägg. Bygga upp tjockleken på inlägget i lager genom limning kvartalet-tums stavarna till varje sida--en uppsättning lister som täcker botten tre fjärdedelar av inlägget, en annan uppsättning som täcker botten halv, då en final sätta som täcker botten där mul- och sänggavlar är. Detta ger inlägg en trappa steg titt. Om du använder 2-av-2 material för inre inlägg, kommer att du sluta med inlägg som är 1 1/2-tums tjockare längst ned. Du kan ändra hur högt lager går att ge inlägg en annan profil eller använda en tjockare slat för det sista lagret om du vill ha tjockare inlägg längst ner.

Sista handen

Utöver detta är resten av den sängen konstruktion samma som någon annan säng. Allt som återstår är att välja en finish och nettning som du gillar. Helt enkelt drapera nätstycket över testor. Det enda rätta sättet att göra det är det sättet som ser bra ut för dig.