mynewspapers.net

Hemgjord Hickory möbler: matbordHickory tillhör familjen valnöt träd (Juglandaceae), och har flera arter. Hickory som en trä används i allmänhet för verktygshandtag och gymutrustning. Det kan dock också användas i andra träbearbetning projekt, inklusive matbord.

Typer

Typerna av hickory inkluderar pignut, shagbark, mockernut, vatten hickory, shell bark, bitternut hickory, muskot hickory och pecan hickory. Av dessa är pignut den mest värdefulla kommersiellt.

Arbeta med Hickory

Hickory är en tät lövträd, och är svårt att arbeta med (inklusive slipning och sågning) på grund av dess seghet. Det är stöttålig och är också mycket tunga (en kubikfot av pignut är 24 kg). En annan huvudnummer av hickory är att det krymper mycket när det torkar.

Tabell Tips

Det finns olika typer av bord, från en som har plats för flera personer till en som har plats för en bankett. Ta in i övervägande personliga träbearbetning förmåga innan du försöker bygga en ambitiös design. Se till att veden är ordentligt torrt innan du arbetar med det och att de verktyg som används för att arbeta med hickory kan hantera dess egenskaper.